Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων επιβράβευσε την πρωτιά και την προσπάθεια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Επτά τέως μαθητές/τριες με καταγωγή από τα Τρίκαλα, που εισήχθησαν με την υψηλότερη βαθμολογία στα ΑΕΙ της χώρας, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, όπως ορίζει το «Κληροδότημα Αλεξάνδρας χας Χρ. Παληχώρη».

Η λιτή τελετή διεξήχθη την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Πραγματοποιείται, δε, κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία και αφορά σε έξι μαθητές/τριες από τα Τρίκαλα, που εισήχθησαν πρώτοι/ες στα ΑΕΙ, καθώς και έναν/μία μαθητή/τρια με καταγωγή από την Καστανιά Καλαμπάκας που έπραξε το ίδιο. Φέτος, δηλαδή στις πανελλαδικές του 2021, δεν υπήρξε εισακτέος/α με καταγωγή από το ορεινό αυτό χωριό. Ταυτοχρόνως, επειδή στην έκτη θέση ισοβάθμησαν σαράντα δύο μαθήτριες, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε να δοθούν επτά συνολικώς βραβεία.


Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
Σταυρούλα Παπαδημητρίου (2ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων): Ιατρικής Θεσσαλονίκη
Μαριάννα Στεργιούλη (Ιδιωτικό Λύκειο «Αθηνά»): Νομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκη
Μαρία Καφούκα (2ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων): Φυσικοθεραπείας Αιγάλεω
Νικόλαος Κόρδας (Ιδιωτικό Λύκειο Αθηνά): Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ Αθήνα
Αθανάσιος Καραμίχας (1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων): Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ ΑΠΘ
Ειρήνη – Μαρία Καββαδία (Ιδιωτικό Λύκειο Αθηνά): Ιατρικής (Αθήνα)
Κλεοπάτρα – Μαρία Παππά (2ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων): Φυσικοθεραπείας (Θεσσαλονίκη)
Η διαθέτις του κληροδοτήματος, Αλεξάνδρα, χήρα Χρ. Παληχώρη, με την προσφορά της, ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια μαθητών/τριών από τα Τρίκαλα. Κάτι που επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς, που αναδεικνύει την προσπάθεια των νυν φοιτητών και φοιτητριών. ΜΕ έμφαση μάλιστα ανέφερε ότι «Δεν είναι η πρωτιά το σημαντικό αλλά η αξία του να παλεύεις για τα όνειρα σου».


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κρεμμύδας αναφέρθηκε στη βράβευση ως επιστέγασμα των προσπαθειών στον μαθητικό στίβο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν υπέροχο δρόμο».

Ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Καΐκης στάθηκε στην «ωραία αίσθηση του να ξεπερνάς τον εαυτό σου», αλλά και στη σημασία της βελτίωσης των συνθηκών, ώστε να αντικατοπτρίζεται αυτή η προσπάθεια και στη συνέχεια της πορείας στη ζωή.


Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Νικολέτα Μπρουζούκη έδωσε βαρύτητα στην προσπάθεια όλων των βραβευθέντων, σημειώνοντας τον αγώνα όλων των μαθητών και μαθητριών, «ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια» της πανδημίας. Δεν παρέλειψε, δε, να συγχαρεί και τις οικογένειες των βραβευθέντων για τη στήριξη που παρείχαν.


Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη συνεχάρη «τους πρώτους των πρώτων», δίνοντας συγχαρητήρια στους γονείς και τους νυν φοιτητές, ευχόμενη «καλές σπουδές».


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia