Το …μυστήριο με τα κρεμασμένα παπούτσια σε καλώδια στη Λάρισα

Αθλητικά παπούτσια από γνωστές φίρμες που αιωρούνται σε καλώδια της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές της Λάρισας.

Στην …είσοδο της Νεάπολης, στην οδό Βόλου, Νέα Πολιτεία, Ανθούπολη και αλλού, σνίκερς που κρέμονται από τα κορδόνια τους.

Δεν συμβαίνει τώρα, γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά οι Λαρισαίοι έχουν διαρκώς την απορία, τι συμβαίνει με αυτό; Γιατί κρέμονται εκεί τα παπούτσια και πως στο καλό ανέβηκαν εκεί ψηλά και τα κρέμασαν;

Φυσικά είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στη Λάρισα, αλλά παντού, πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο.

Πρόκειται για το λεγόμενο «shoefiti», το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνησε από την δεκαετία του ΄70.  Υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί συμβαίνει όλο αυτό.

Η μία είναι ότι αποτελούν σημάδι της αστικής αποσύνθεσης, της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής. Δείχνουν πως το σύστημα της περιοχής δεν λειτουργεί σωστά και καταρρέει.

Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως τα πρώτα παπούτσια κρεμάστηκαν από συμμορίες αγοριών που έκαναν μπούλινγκ σε παιδιά του σχολείου τους. Τα ανάγκαζαν να βγάζουν τα παπούτσια και τους τα πετούσαν πάνω στα καλώδια για να γυρίσουν στο σπίτι ξυπόλυτα.

Τρίτη θεωρία είναι αυτή που λέει πως  ήταν έθιμο των στρατιωτών. Πετούσαν τα άρβυλα μόλις ολοκλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία.

Τέταρτη θεωρία είναι ότι τα πετάνε παρθένοι μετά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή ή μαθητές, μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Και στις δυο περιπτώσεις είναι σημάδι απελευθέρωσης.

Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι μαφιόζοι πετούσαν παπούτσια στα καλώδια, ώστε να «μαρκάρουν» την περιοχή τους. Έτσι, προειδοποιούσαν την αστυνομία να μην πλησιάζει στο έδαφός τους. Είναι σαν μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στους εγκληματίες και τις αρχές. Στην Αμερική υποστηρίζουν ότι τα παπούτσια ανήκουν σε πρώην μέλη της σπείρας που δολοφονήθηκαν σε εκείνον τον δρόμο. Πολλές φορές τα παπούτσια είναι λερωμένα με αίμα. Είναι ένας τρόπος για να τους θυμούνται.

Ακόμη μια θεωρία αναφέρει ότι στην περιοχή μπορεί κάποιος να βρει εύκολα ναρκωτικές ουσίες και ότι εκεί δρουν συμμορίες.

Τέλος κάποιοι το εξηγούν ως μια απλή μόδα. Το είδαν κάπου αλλού και το κάνουν και οι ίδιοι…

latoday.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia