Τρίκαλα: Το παράρτημα των μουσικών πορεύεται με διοικούσα επιτροπή

Η νεοεκλεγείσα  Διοικούσα Επιτροπή   του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ)  χαιρετίζει όλους τους δεκάδες μουσικούς – συναδέλφους που με τη συμμετοχή και προσπάθειά τους συνέβαλαν στη δημιουργία του παραρτήματος, που ολοκληρώθηκε με την επιτυχή διεξαγωγή των πρώτων του αρχαιρεσιών.

Από τη συνολική προσπάθεια και την ολοκλήρωση των εκλογών  του σωματείου μας βγαίνουμε πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί , αφού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καταφέραμε και ενωθήκαμε μέσα από τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση. 

Η δημιουργία  νέων παραρτημάτων του ΠΜΣ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας , ανάμεσά τους και τα Τρίκαλα  δίνει αισιοδοξία σε όλους τους μουσικούς για την πιο αποφασιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας , τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν καταπατηθεί στο έπακρο με αποκορύφωμα την πρόσφατη περίοδο της Καραντίνας, όπου φάνηκε ξεκάθαρα  πως η κυβέρνηση δεν δίνει καμία αξία στον πολιτισμό και στους καλλιτέχνες.

Παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου οι  δράσεις του ΠΜΣ και οι κινητοποιήσεις που έγιναν  στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις αφήνουν σημαντικά δείγματα γραφής , αφού μέσα απ’ αυτές καταφέραμε και πετύχαμε να δοθεί το επίδομα των 800ευρώ σε πολλούς μουσικούς. Είναι μια παρακαταθήκη που  δείχνει πως όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν συλλογικά και με σωστή κατεύθυνση διεκδίκησης μπορούν να έχουν αποτελέσματα . 

Συσπειρωνόμαστε με τους συναδέλφους του ΠΜΣ και των υπολοίπων παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα και διεκδικούμε:

  • Διατήρηση και επέκταση εποχικού επιδόματος, μέτρα για τους ανέργους
  • Κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας
  • Δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε κάθε χώρο
  • Εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζομένων στο θέαμα – ακρόαμα και των καλλιτεχνικών δημιουργών.

Παλεύουμε για το σύνολο των αιτημάτων μας σε Εργασιακά δικαιώματα, Ασφαλιστικό, ανεργία, φορολογικό κλπ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Τρικάλων να συσπειρωθούν στο Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Να γίνουμε πιο πολλοί  , πιο δυνατοί , ενωμένοι στις δράσεις και διεκδικήσεις  τώρα και στο μέλλον. 

Η νεοεκλεγείσα Διοικούσα Επιτροπή, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΜΣ , είναι 3μελής και αποτελείται από τους:  Λίνα Καρέτσου, Σέγγη Ηλία και Σταμπασίδη  Κωνσταντίνα , ενώ  η εξελεγκτική επιτροπή από τους Δημήτρη Καραβίδα, Κωνσταντίνο  Γκότζια και Μιτράη Λάμπρος.  Επίσης,  το σωματείο μας εκλέγει δύο αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ!!

Αγωνιζόμαστε για την ζωή και την  Τέχνη  μας!!

ΔΣ Παραρτήματος Τρικάλων 

Πανελλήνιος Μουσικός σύλλογος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia