16χρονη χωρίς ιστορικό το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη Γαλλία

Ο θάνατος της Ζουλί Α. υπενθυμίζει σε όλους ότι η νόσος Covid-19 μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για τους νέους όσο και για τους υγιείς.

“Είχε απλά ένα βήχα” επαναλάμβανε ταραγμένη στο γαλλικό δίκτυο BFMTV η μητέρα της 16χρονης Ζυλί, η οποία τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης υπέκυψε μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Μόλις δύο μέρες πριν, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η αδερφή της, Μανόν, περιγράφει στην εφημερίδα Le Parisien την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η νόσος. “Η Ζουλί είχε απλά έναν ελαφρύ βήχα όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Χειροτέρεψε το σαββατοκύριακο οπότε είχε και φλέματα. Τη Δευτέρα, πήγαμε σε παθολόγο ο οποίος διέγνωσε αναπνευστική ανεπάρκεια”, ενώ σημειώνει ότι η άτυχη αδερφή της δεν νοσούσε από κάτι άλλο και δεν είχε προηγούμενο ιστορικό.

Σπάνια περίπτωση

Οι ειδικοί αποκαλούν «σπάνια» την περίπτωση της Ζουλί, η οποία ωστόσο μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι άτρωτος από τον Covid-19. Πρόκειται για «σημαντική πληροφορία καθώς οι σοβαρές περιπτώσεις στους νέους είναι εξαιρετικά σπάνιες. Συμβαίνουν μια στο τόσο για διάφορους λόγους. Το βλέπουμε κυρίως σε συγκεκριμένες αναπνευστικές λοιμώξεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, την Πέμπτη, στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σε σχέση με τον Covid-19.

documentonews.gr

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia