Έλεγχοι στους Σοφάδες Καρδίτσας για περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. 

Έλεγχοι στους Σοφάδες Καρδίτσας για περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. 

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για -κατά περίπτωση- κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αναζητείται -1- ακόμη  

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων πραγματοποιήθηκαν, χθες (03-04-2024) και προχθές (02-04-2024), έλεγχοι σε επιχείρηση και αύλειο χώρο οικίας, αντίστοιχα, στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων αναφορικά με περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Στο πλαίσιο αυτών, συνελήφθησαν χθες (03-04-2024) το μεσημέρι στους Σοφάδες, -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται -1- ακόμη ημεδαπός.  

Ειδικότερα:

  • στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση (μονάδα αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων), με τη συνδρομή μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης-γερανοφόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -16- πηνία χαλκού κυκλικού σχήματος,
  • 1- χάλκινο φύλλο περιτυλίγματος πηνίου (κέλυφος) &
  • τμήμα χαλκού προερχόμενο από καλώδια,

συνολικού βάρους -660- κιλών.

Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντες μετασχηματιστές του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμωμένης ζημίας -13.000- ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται, ενώ συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός (συγγενικό του πρόσωπο) που ανευρέθη στην επιχείρηση.

(επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό)

  • στην δεύτερη περίπτωση, προχθές το βράδυ, στον αύλειο χώρο οικίας ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • καλώδια χαλκού τριών χρωμάτων, μήκους -1- μέτρου περίπου,
  • καλώδιο μαύρου χρώματος, μήκους -1- μέτρου,
  • -1- κοπίδι-φαλτσέτα &
  • πλαστικό κάλυμμα καλωδίου χαλκού, μήκους -43- εκατοστών.

Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμώμενης ζημίας -20- ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, είχε κηρυχτεί ανυπότακτος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia