Ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από κατοίκους της «Μουριάς» προς τα γειτονικά «Μεγάλα Καλύβια»

Σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, κάτοικοι της Μουριάς Τρικάλων, κατανοώντας το μέγεθος της καταστροφής και θέλοντας καλοπροαίρετα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν από νωρίς το πρωί να μαγειρέψουν και να προσφέρουν μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη!

Έτσι, λοιπόν, μαγείρεψαν φαγητό στη Μουριά, έλαβαν την ευλογία από τον πατέρα Δημήτριο και μεταφέρθηκαν στο κέντρο των Μεγάλων Καλυβίων προκειμένου να προσφέρουν μερίδες φαγητού στους ηλικιωμένους ανθρώπους του Γηροκομείου, στους κατοίκους του χωριού, στους άνδρες της ΕΜΑΚ και στους εθελοντές που τόσες μέρες καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν…

Όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι που μοίρασαν τις μερίδες του φαγητού, η στιγμή που διαπίστωσαν την τεράστια σημασία της σημερινής τους εθελοντικής πράξης ήταν όταν αντίκρισαν τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν ακόμα και την ζωή τους από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που “χτύπησε” την περιοχή τους!

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος Μουριάς, Δημήτριος Γιαννουλάκος, αναφέρει:

« Μπορεί η κακοκαιρία “Daniel” να μην προκάλεσε ιδιαίτερες ζημιές στην Κοινότητα μας, αλλά είμαστε ιδιαίτερα θλιμμένοι από την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε σε ολόκληρη την Θεσσαλία και στα γειτονικά χωριά “Δροσερό” και “Μεγάλα Καλύβια”! Έτσι, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στα Μεγάλα Καλύβια για νερό, φαγητό και ρούχα, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους ένα ζεστό πιάτο με φαγητό και ψωμί, τις δύσκολες ώρες που βιώνουν! Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά στο μαγείρεμα, στη μεταφορά και στο μοίρασμα του φαγητού καθώς επίσης τον πάτερ Δημήτριο Καλαντζή και τον Αχιλλέα Τσιαπάρα, από την Πηγή, για την πολύτιμη βοήθειά τους! Πάνω από όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οφείλουμε να το δείχνουμε καθημερινά!!! Στεκόμαστε ΔΙΠΛΑ στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ και κάνουμε ΠΡΑΞΗ τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ! Ευελπιστούμε ότι η σημερινή μας πράξη θα αποτελέσει έναυσμα και θα υπάρξει η αντίστοιχη κινητοποίηση και από άλλες Κοινότητες του Δήμου, του Νομού ή ακόμη και της Περιφέρειας προς όφελος των πλημμυροπαθών και γενικότερα των συνανθρώπων μας! »

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia