Κατερίνα Παπακώστα: Μπαράζ συναντήσεων σε φορείς και Υπουργεία για τα αιτήματα των πληγέντων του νομού.

Κατερίνα Παπακώστα: Μπαράζ συναντήσεων σε φορείς και Υπουργεία για τα αιτήματα των πληγέντων του νομού.

Με την ατζέντα της να ενημερώνεται διαρκώς από τα καθημερινά αιτήματα των πληγέντων πολιτών του νομού Τρικάλων, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, συνεχίζει τις συναντήσεις της με φορείς και Υπουργεία για να καταθέσει τις ανάγκες που προέκυψαν μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τη Θεσσαλία.

Σε συνάντησή της το πρωί της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Σημανδράκο, η Βουλευτής αιτήθηκε την κατά προτεραιότητα πληρωμή των πλημμυροπαθών αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να στηριχθούν οικονομικά, τονίζοντας επιπλέον, πως η υποβολή των επόμενων δηλώσεων ΟΣΔΕ θα χρειαστεί ειδικό χειρισμό και μέριμνα από το Υπουργείο, προκειμένου να αποτραπεί η απώλεια σημαντικών για την επιβίωσή τους, εισοδημάτων των αγροτών. Ταυτόχρονα, όπως πρότεινε η κ. Παπακώστα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή κάθε διαδικασίας, με εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω δικτύων διαλειτουργικότητας, προς διευκόλυνση των πλημμυροπαθών.

Αργότερα, το μεσημέρι, η Τρικαλινή Βουλευτής συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Ζαχαράκη, με την οποία συζήτησε εκτενώς για τα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών οικογενειών, καθώς και για την μέριμνα που οι συνθήκες επιτάσσουν, τόσο ως προς την οικονομική, όσο και ως προς την ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών, των οποίων οι κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η Βουλευτής έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της επίσπευσης των εγκριτικών  αποφάσεων καταβολής προνοιακών επιδομάτων και επιδομάτων αναπηρίας, καθώς και των καταβολών του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των Τρικαλινών πολιτών.

Επιπλέον, προτάθηκε η άμεση ένταξη στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα των πολιτών που έχουν απωλέσει την πρώτη κατοικία τους ή και την βασική πηγή εισοδήματός τους και ταυτόχρονα, η αξιοποίηση του προγράμματος «Κάλυψη» (Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής) για ταχεία αποκατάσταση των αστέγων.

Σε συνάντηση της το απόγευμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδη, η κ. Παπακώστα συζήτησε για την άμεση εφαρμογή της αναστολής όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ, επέμεινε σε περεταίρω παράταση της αναστολής πλειστηριασμών τουλάχιστον έως και το πρώτο τρίμηνο του 2024. Τέλος, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης, αναφορικά με την «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας», η Βουλευτής πρότεινε να υπάρξει ειδική μοριοδότηση για τους πλημμυροπαθείς στις προκηρύξεις για την δικαστική αστυνομία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia