Η μουσική παράσταση Απόκοπος του Μπεργαδή στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του Βυζαντινού Κάστρου Τρικάλων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σας προσκαλεί στον υπαίθριο δημοτικό θέατροτου Βυζαντινού Κάστρου Τρικάλων την Δευτέρα 7 Αυγούστου και την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:30 να παρακολουθήσετε την μουσική παράσταση Απόκοπος του Μπεργαδή, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Ο Απόκοπος του Μπεργαδή, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ποιητικό κείμενο της κρητικής λογοτεχνίας του 16ου αιώνα, υπήρξε το πρώτο δημώδες ελληνικό λογοτεχνικό έργο που τυπώθηκε στη Βενετία, το 1509. Η Ναταλία Κοτσάνη και ο Τάσος Κωφοδήμος, θα ερμηνεύσουν τον Απόκοπο σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, που προβάλλει την ελληνική μουσική παράδοση και τα μεσογειακά ιδιώματα, με έμφαση στον ποιητικό λόγο. Η εικαστικός Ναταλία Μαντά εικονογραφεί σε πραγματικό χρόνο την αφήγηση, ενώ ο Βασίλης Ρακόπουλος στην κιθάρα, ο Βαγγέλης Ζωγράφος στο κοντραμπάσο και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά, αναδεικνύουν τη μίξη ελληνικών και δυτικών στοιχείων του Απόκοπου. Στην παράσταση συμμετέχει ο Ρος Ντέιλι.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση την προκράτηση θέσεων στο: digitalculture.gov.gr ή nationalopera.gr

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia