ΠολιτισμόςΜε παραδοσιακές φορεσιές τα κορίτσια της Καλομοίρας!

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 14 Αυγούστου το βράδυ το πανηγύρι στην πλατεία του χωριού μας. Όμως αυτό το πανηγύρι επιφύλασσε μια έκπληξη για όλους τους χωριανούς.
Με πρωτοβουλία μιας ομάδας νεαρών κοριτσιών βγήκαν από τα σεντούκια των κατοίκων του χωριού οι παλιές, ανεκτίμητης αξίας, φορεσιές της γιαγιάς. Σε χρόνο ρεκόρ οι νεαρές κοπέλες στολίστηκαν, με την αμέριστη βοήθεια των γυναικών του χωριού, έχοντας αρωγό πάντα την ακούραστη πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ελένη Ζαλαβρά. Βγήκαν από τις αυλές, και ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά αντάμωσαν με τις άλλες της κάθε γειτονιάς.

Όλα τα καλντερίμια γέμισαν όμορφες και χαρούμενες Καλομοιριώτισσες, οι οποίες σαν ένα ζωντανό πολύχρωμο χαρούμενο ποτάμι με συνοδεία ζωντανής μουσικής κατευθύνθηκαν στην πλατεία. Μέσα σε μία πανδαισία χρωμάτων από τις εκπληκτικές παραδοσιακές γυναικείες φορεσιές αλλά και υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση.

Η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών που συμμετέχουν και η περηφάνια των γονιών να τα βλέπουν να χορεύουν είναι η καλύτερη επιβράβευση για κάθε ένα που έβαλε το λιθαράκι του για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση,

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλομοίρας είναι πραγματική τιμή να συμμετέχει ενεργά δίπλα σε μια τέτοια νεολαία, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει, δηλώνοντας απερίφραστα πως δεν έχουμε λησμονήσει τις ρίζες μας και προχωράμε στο μέλλον έχοντας γερές βάσεις.

Ευχαριστούμε τη νεολαία μας και περιμένουμε εναγωνίως την επόμενή τους κίνηση.

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.