Μουσείο Τσιτσάνη: Μαγευτικά ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση

Με κοινό σημείο την παράδοση και κοινό στόχο τη διάδοση της μουσικής, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και το ΤΡΙΚΚΗ  – Κέντρο Χορού Τρικάλων χάρισαν μια εξέχουσα βραδιά παραδοσιακής μουσικής στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης 2022» που συνδιοργανώνουν το μουσείο Τσιτσάνη και ο Δήμος Τρικκαίων, η αυλή του μουσείου «καλύφθηκε» από νότες και ηχοχρώματα της παράδοσης.


Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εφη Λεβέντη και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας τόνισαν τη σημασία των πολιτιστικών συνεργειών σε έναν τόπο που βρίθει από μουσική. Εδωσαν, δε, έμφαση στις εκδηλώσεις της «Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης 2022» που συνεχίζονται στα Τρίκαλα. Τον λόγο πήρε και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων κ. Μάρω Κασαγιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντικότητας της παρουσίας των μαθητών/τριών στην εκδήλωση και στο πρόγραμμα που παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο με τίτλο «Ανατολή μεγαλοστράτα».


Ο εκ Τρικάλων καθηγητής του Σχολείου κ. Νεκτάριος Παπαγεωργίου, υπεύθυνος της εκδήλωσης από την πλευρά του σχολείου, επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής σε παρόμοιες εκδηλώσεις, των μαθητών/τριών του σχολείου, καθώς διευρύνουν τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους, βελτιώνοντας τον τρόπο παιξίματος. Σημαντική, επεσήμανε, και η δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, με παράδειγμα τα μέλη της χορωδίας, που επίσης προσέφεραν υψηλού επιπέδου ακροάσεις.


Τη σκυτάλη πήραν οι χορευτές και χορεύτριες του ΤΡΙΚΚΗ Κέντρο Χορού Τρικάλων, που με πρόσθετη προσήλωση στη χορευτική παράδοση της χώρας, ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους, ακολουθώντας τα βήματα «στους δρόμους της μουσικής παράδοσης από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδος και ακόμα παραπέρα, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ανατολή, όπου βαθιά μέσα στο χρόνο οι Έλληνες άφησαν τα σημάδια τους».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia