ΠολιτισμόςΟλοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για το σχολικό έτος 2020-2021, το 10ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξήχθη πλήρως διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, με κόμβους συμμετοχής: Άγιο Νικόλαο,  Αγρίνιο,  Αθήνα,  Βόλο,  Ηράκλειο,  Ιωάννινα,  Καλαμάτα,  Καρδίτσα,  Καστοριά,  Κοζάνη,  Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 15 έως και 17 Απριλίου 2021.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και  την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων. Την διοργάνωση του Φεστιβάλ για τα Τρίκαλα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗΝΕΤ) Τρικάλων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν και δημιούργησαν  στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθητικών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 10η  φορά με επιτυχία σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά είναι μια γιορτή και βραβεύει την κάθε συμμετοχή.

Στα Τρίκαλα το Φεστιβάλ   πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά στις 16 Απριλίου και παρουσιάστηκαν εργασίες από μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Εκτιμάται ότι το επισκέφθηκαν διαδικτυακά γύρω στους 1000 μαθητές/τριες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. 

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς   που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, ευχαριστούμε το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων για τη φιλοξενία  και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 11ο Ψηφιακό Φεστιβάλ.

Η Οργανωτική Επιτροπή Π.Ε. Τρικάλων

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.