Ποίημα έγινε κόμικ στο 1 ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Μαθητής εικονογράφησε τον «Ο Στρατιώτης Ποιητής» τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης

Συνεχίζονται τα εξαιρετικά παραδείγματα δράσεων της σχολικής κοινότητας στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, η ποίηση παίρνει μια θέση διακαλλιτεχνικής δράσης, καθώς, στο 1 ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ένα ποίημα συναντά το κόμικ, την εικονογράφηση.
Έτσι, στο πλαίσιο των μαθημάτων (και δη, του προγράμματος Πολύτροπη Λογοτεχνία»), ο «Στρατιώτης Ποιητής» του Μίλτου Σαχτούρη οπτικοποιήθηκε και απέκτησε με τον τρόπo αυτόν «πρόσβαση» σε νεότερες ηλικίες.

Το εμβληματικό ποίημα του μεγάλου Ελληνα ποιητή διδάχθηκε από τη φιλόλογο κ.κ Θοδώρα Φαλαγκάρα και ο μαθητής Αποστόλης Αναγνώστου, με τον αδελφό του Γιώργο Αναγνώστου, μετέτρεψαν τους στίχους σε εικόνα, κατά την περυσινή σχολική χρονιά.
Το 1 ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, με τη στήριξη του διευθυντή κ. Ν. Ντόγκα και με την εκπαιδευτικό του σχολείου, τίμησε την ποίηση και ταυτοχρόνως απέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και της προώθησης καινοτόμων ιδεών από τη σχολική κοινότητα.


Όπως αναφέρεται από το σχολείο «Ο μαθητής, με το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, κατάφερε να “ζωντανέψει” το ποίημα στα μάτια της σχολικής κοινότητας και να το κάνει να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά μαθητών και εκπαιδευτικών, για ένα θέμα πάντα, δυστυχώς, επίκαιρο: τον πόλεμο και τις συνέπειές του».
Το ποίημα
Πρόκειται για ένα ποίημα διπλής λογοτεχνικής ταυτότητας: από τη μια είναι ένα ποίημα για την ποίηση, από την άλλη – και μέσω της ποίησης – επιχειρείται η απόδοση των όσων δραματικών έζησαν, ο ποιητής και η χώρα στην ταραγμένη δεκαετία του 1950. Το ποίημα ανήκει στη συλλογή «Τα φάσματα ή η χαρά στον άλλο δρόμο» που εκδόθηκε το 1958 και
διδάσκεται στη Γ Λυκείου:


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia