Έπαινος συμμετοχής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο BravoSchools

           Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στο #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης #BravoSustainabilityWeek.  Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Bravo Schools 2021 μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους . 

Συνοπτικά οι στόχοι περιγράφονται ως εξής: Μηδενική Φτώχεια, Μηδενική Πείνα, Καλή Υγεία και Ευημερία, Ποιοτική Εκπαίδευση, Ισότητα των Φύλων, Καθαρό Νερό, Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια, Αξιοπρεπής Εργασία, Καινοτομία και Υποδομές, Λιγότερες Ανισότητες, Βιώσιμες Πόλεις, Υπεύθυνη Κατανάλωση, Δράση για το Κλίμα, Ζωή στο Νερό, Ζωή στη Στεριά, Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Συνεργασία για τους στόχους. Πρόκειται για τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα

Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 190 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας, δεσμεύτηκαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.

Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουμε Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές/τριές μας διαδίδουμε  στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου! 

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του σχολείου. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia