Βραδιά Όπερας με την Antonella Barbarossa στα Τρίκαλα.

Η καταπληκτική σύνθεση της Ιταλίδας Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας και Μαέστρου Antonella Barbarossa, με τίτλο: SOPRA LE SACRE METEORE(ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ) παρουσιάστηκε το Σάββατο σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων σε μία μοναδική συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας.

Η σύνθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» και ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Το έργο είναι γραμμένο για πιάνο και φωνή με κλειστό στόμα και το ερμήνευσε η διακεκριμένη Ιταλίδα, Υψίφωνος και Καθηγήτρια Teresa Cardace ενώ η Καθηγήτρια και Μαέστρος Antonella Barbarossa τη συνόδευσε στο πιάνο.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα πολύ σπουδαίο καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά καθώς παρουσιάστηκε  σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση η σύνθεση για τα Μετέωρα στα Τρίκαλα.

Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας παρακολούθησαν αρκετοί φιλόμουσοι των Τρικάλων, παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι, και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Τρικάλων.

Μέσω της εκδήλωσης αυτής  και όλων των άλλων, που έχουν πολιτιστική διάσταση ο Σύλλογος ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, θέλει να αναδεικνύει πάντα και το τεράστιο Προνοιακό Έργο που επιτελείται. Ο Σύλλογος θέλει να ευαισθητοποιήσει και να καλέσει νέες εθελόντριες από τον νομό  Τρικάλων, να πλαισιώσουν το ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia