Εκθεση φωτογραφίας της Λίλης Μπουκουβάλα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Εκθεση φωτογραφίας της Λίλης Μπουκουβάλα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στο Μουσείο Τσιτσάνη – στους χώρους του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, από 24 Απριλίου έως 2 Μαΐου, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της Λίλη Μπουκουβάλα με τίτλο«Μονεμβασία – Mont Saint Michel».

Εγκαίνια: Τρίτη 25 Απριλίου, ώρα 7:30

Η Λὶλη Μπουκουβὰλα επικεντρώνει την καλλιτεχνική της προσέγγιση στη φωτογραφία τοπίου, διαλεγόμενη με τους ιδιαίτερους γεωγραφικούς και ιστορικούς όρους διαμόρφωσης του κάθε τόπου. Στην τρίτη ατομική της έκθεση (παρουσιάζοντάς την για πρώτη φορά στο Παρίσι, τον Μάρτιο του 2023) αναζητά μια κοινή προσέγγιση ανάμεσα σε δύο εμβληματικά μέρη: από τη μία το Mont Saint Michel στη Νορμανδία και από την άλλη τη Μονεμβάσια στην Πελοπόννησο. Μέρη που όσο κι αν το ένα εμβαπτίζεται στα νερά του Ατλαντικού και το άλλο στα νερά του Αιγαίου, μοιράζονται παρόμοιες πορείες ανάδειξης από την περίοδο του υψηλού Μεσαίωνα προς εκείνη της Αναγέννησης.

Σε μία έκθεση που ζητά να φωτίσει το μυστηριώδες αίτιο της λάμψης αυτών των δύο αρχικώς δυσπρόσιτων για εγκατάσταση τόπων, (σε ένα αρκετά μακρινό και ιδιαίτερα βίαιο παρελθόν), με τη μεσολάβηση μιας εικαστικής επίκλησης στη σουρεαλιστική ιδιοφυΐα του Magritte, η ανάκληση του τόπου έρχεται, πέραν των άλλων, με την παρουσία και την προσφορά του φημισμένου από τον Μεσαίωνα κρασιού Malvasia, στην σχετικά πρόσφατη αναβίωση του από την ΟινοποιητικΉ Μονεμβασίας ΤσιμΠΊδη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λίλη Μπουκουβάλα, γεννημένη στα Τρίκαλα το 1981, είναι επαγγελματίας φωτογράφος με σπουδές φωτογραφίας και ηλεκτρονικής γραφιστικής στην Αθήνα. Διακρίθηκε και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας όπως στην Blank Wall Gallery στην Αθήνα, στο Chania International Photo Festival 2019, 2021, 2022, στο 1st Black and White Athens Photography 2023, καθώς επίσης και σε διαγωνισμό της Light Space Time Online art gallery in California το 2020.

Η πρώτη της ατομική έκθεση “ L’atelier de la nature” λαμβάνει χώρα στο Παρίσι το 2022, στο Maison de la Grèce.

Τον Μάρτιο του 2023 παρουσιάζει την έκθεση “Monemvasia – Mont Saint Michel” στην Galerie Grand Monde, Place de la Bastille στο Παρίσι.

Τα τοπία που φωτογραφίζει περιέχουν έντονο πλούτο στοιχείων που διεγείρουν το ένστικτο της εξερεύνησης των Εραστών του Μυστηρίου της Φύσης και μάλιστα των πλέον απαιτητικών που αναζητούν την άμεση εμπειρία και απόλαυση του μεγαλείου της Φύσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia