Επιστημονική ημερίδα Δ. Τρικκαίων – Φ.Ι.ΛΟ.Σ. για την Επανάσταση του 1821


Μια ακόμη εκδήλωση για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης διοργανώνει η αρμόδια επιτροπή «Τρίκαλα 1821-2021» του Δήμου Τρικκαίων. Σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Ιστορικό Λογοτεχνικό Σύνδεσμο (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων πραγματοποιούν επιστημονική ημερίδα με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Μουσείου Τσιτσάνη».
Πρόγραμμα ημερίδας
18:00 Εναρξη – Χαιρετισμοί
18:15 Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο ΤΕΠΑΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατάκτησης έως την Επανάσταση του 1821»
18:35 Δημήτρης Ι. Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός. «Η εξέγερση του 1821 στον Ασπροπόταμο. Οι πρωτεργάτες – Τα αποτελέσματα»
18:50 Αθανασία Τσιοτινού, Φιλόλογος M.Ed, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων. «Χριστόδουλος Χατζηπέτρος»
19:05 Ολγα Καπούλα Τχης (ΥΠ), Msc. «Η προσφορά του Νικολού Στορνάτη και του Γρηγόρη Λιακατά στους αγώνες του έθνους»
19:20 Βασίλειος Αδάμος, Φιλόλογος. «Αριστείδης Παππάς, ο φλογερός Φιλικός»
19:35 Νικόλαος Διγγελίδης, Καθηγητής Διδακτικής Φυσικής Αγωγής, Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Ο αθλητισμός στα χρόνια της τουρκοκρατίας και η συνεισφορά του στην εθνική παλιγγενεσία»
19:50 Γεώργιος Κουτής, Ιστορικός ΒΑ, ΜΑ. «Η εκπαίδευση στη Θεσσαλία κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας από τα τέλη του 18ου ως τα μέσα του 19ου αιώνα»
20:05 Ευθύμιος Κουφογιάννης, Φιλόλογος Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων «Αλ. Παπαδιαμάντης», M.Ed, συγγραφέας. «Το γεωκτησιακό καθεστώς στη Δυτική Θεσσαλία κατά την Τουρκοκρατία. Μετά την απελευθέρωση: Το αγροτικό κίνημα και η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών»
20:30 Συζήτηση. Τέλος Ημερίδας
Στον χώρο της εισόδου της αίθουσας εκδηλώσεων θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής
του Συλλόγου Ζωγράφων Τρικάλων με θέματα από την Επανάσταση του 1821.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia