Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για το 13ο Δ. Σχ. Τρικάλων.


Μια ακόμη συμμετοχή σε διακρατική συνάντηση σχολείων στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 για το σχολείο μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 14 ως τις 20 Νοεμβρίου στο Reus της Ισπανίας με συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα την Ισπανία και την Ιταλία. Το σχολείο που συντονίζει το πρόγραμμα «SEL. PE. DE.» Είναι το 28ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων. Οι οικοδεσπότες Ισπανοί συνάδελφοι του Teresa Miquel I Pamies School, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ικανοποιήσουν όλους μας.
Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες στους χώρους του σχολείου με θέματα που αφορούσαν την συναισθηματική προσέγγιση των μαθητών μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής και το μάθημα της θεατρικής αγωγής μέσα από τα παιχνίδια και τα δρώμενα. Την όλη παρουσίαση έκανε με πολύ ιδιαίτερο και εξαιρετικό τρόπο ο καθηγητής φυσικής αγωγής και Διευθυντής του 28ου Δ Σχ Τρικάλων Αχιλλέας Κουτελίδας. Με παραστατικό και διαδραστικό τρόπο μετάγγισε σε όλους του εκπαιδευτικούς την βιωματική προσέγγιση των συναισθημάτων, με στόχο την ανάδειξη, απελευθέρωση και διάδοση τους σε όλους τους «χώρους» του σχολείου.
Εκτός βέβαια των δραστηριοτήτων υπήρξε και το τερπνόν με επισκέψεις και γνωριμία με τον Ισπανικό τρόπο ζωής την κουλτούρα τα μνημεία τις γεύσεις που χαρακτηρίζουν την περιοχή.


Εκτός του Ρέους, μας εξέπληξε η πόλη της Ταραγγόνα και βέβαια η γνωστή και ιδιαίτερη Βαρκελώνη με τα μνημεία, τα μουσεία και το εν γένει πολιτισμικό στίγμα που έχει στην Καταλονία την Ισπανία και τον κόσμο.
Επόμενη συνάντηση πολύ σύντομα στο Τορίνο της Ιταλίας.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα του 13ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia