Ημερίδα – εκδήλωση για ψηφιακές δράσεις και βιώσιμη κινητικότητα από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

«Να σχεδιάσουμε ξανά και να διορθώσουμε όσα έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες». Η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, αντικατοπτρίζει το γενικό συμπέρασμα της εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ψηφιακέ δράσεις του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων. Μια δράση που αφορούσε μεν στη γενική εικόνα της δραστηριοποίησης των μαθητών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Στεφ. Μπουλογεώργου, αλλά εστίασε ειδικά στη ζωή στην πόλη και στην πόλη των επόμενων ετών.

Συνέβαλαν σε αυτό, αφ’ ενός η εμπεριστατωμένη και ουσιαστική παρέμβαση – ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘΙ, συγκοινωνιολόγου κ. Σπύρου Βούγια. Αφ’ ετέρου οι ίδιες οι δράσεις των μαθητών. Οι οποίες εστίασαν σε όσα έκαναν από πέρυσι, το σχολικό έτος 2017-18, σε σχέση με Κλιματική αλλαγή, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Τα Τρίκαλα «Η έξυπνη πόλη», παρόντος του διευθυντή του σχολείου κ . Αρ. Λιάκου. Και με τον κ. Βούγια να αναπτύσσει το θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα στις σύγχρονες πόλεις», εστιάζοντας στα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα ή θα έπρεπε να συμβαίνουν συνολικότερα στις πόλεις. Όπως, δε, τόνισε, βιώσιμη πόλη σημαίνει μια ζωντανή και διαρκής πόλη, μια λειτουργική, καθαρή και με αειφορία πόλη.

Την όλη εκδήλωση, που μεταδόθηκε και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr, παρακολούθησαν και μαθητές από τα εκπαιδευτήρια «Παλλάδιο», που επισκέπτονται την πόλη και έμαθαν για αυτή, μέσα από συνομιλία με τον κ. Παπαστεργίου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia