Καλοκαιρινή παρέα με τις ιστορίες του Καραγκιόζη προσφέρει ο Κοσμάς Παναγιώκας.

Ο ταλαντούχος, νεαρός ηλικιακά καραγκιοζοπαίχτης γεμίζει με χαρά και διάθεση μικρούς και μεγάλους στη διάρκεια των παραστάσεων Θεάτρου Σκιών που δίνει Στα Τρίκαλα και στα χωριά  

Τα φώτα ανάβουν, το φως πέφτει στο πανί και οι φιγούρες παίρνουν μορφή. Ο Καραγκιόζης, τα κολλητήρια, η Αγλαΐα, ο Χατζιαβάτης, ο Νιόνιος και η παρέα τους, μας αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες με την φωνή και την φαντασία του Τρικαλινού καραγκιοζοπαίχτη Κοσμά Παναγιώκα.

Ο ταλαντούχος νεαρός ηλικιακά καραγκιοζοπαίχτης γεμίζει με χαρά και διάθεση μικρούς και μεγάλους. Φυσικά πέραν της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, έρχεται να στείλει μέσω του Καραγκιόζη και τα ανάλογα μηνύματα, κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα.

Τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού τον Κοσμά Παναγιώκα τον συναντούμε σε μαγαζιά της πόλης και της περιφέρειας. Δέχεται τις προσκλήσεις των ιδιοκτητών, λαμβάνει ανά χείρας τις φιγούρες και τα σύνεργα του και εξορμά προσφέροντας ψυχαγωγία. Και ο κόσμος και δη τα παιδιά τον αγκαλιάζουν όσο τίποτα. Γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν τον φίλο, που τους προσφέρει χαρά και διασκέδαση. Οι μεγαλύτεροι στο πρόσωπο του Καραγκιόζη, βλέπουν την δική τους ζωή, που αγωνίζονται σαν κι εκείνον να τα καταφέρουν. Να ζήσουν την οικογένεια τους με χίλια δυο βάσανα και στερήσεις, χωρίς ωστόσο να παύουν να χαμογελούν και να αισιοδοξούν.

Γιατί η ζωή είναι μικρή και χρειάζεται αισιοδοξία. Κι αυτή την αισιοδοξία και τη χαρά μας μεταφέρει ο Κοσμάς Παναγιώκας με τις παραστάσεις θεάτρου Σκιών που δίνει καθημερινά στην πόλη και τα χωριά.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia