Με εξαιρετική παρουσία ο «Ασκληπιός» στο 7ο Καραγκούνικο Αντάμωμα

Στο Βελεστίνο, γενέτειρα του λόγιου και πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, Ρήγα Φεραίου, βρέθηκε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ασκληπιός» για το 7ο Αντάμωμα Θεσσαλών Καραγκούνηδων, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου.

Το Αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο του Βελεστίνου , με μεγάλη συμμετοχή χορευτικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων από όλη την πεδινή Θεσσαλία, αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων, η έναρξή των οποίων έγινε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, υπό τη μορφή του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου και διοργανώθηκε από την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

 Με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Ανταμώματος εστίασε το ενδιαφέρον του στους αγωνιστές της Επανάστασης, τα επαναστατικά κινήματα, τα δημοτικά τραγούδια και τους θεσσαλικούς χορούς.

Ο Ασκληπιός, πιστός στα έθιμα και τις παραδόσεις και αποδεχόμενος την πρόσκληση,  τίμησε με την χορευτική του συμμετοχή τον καραγκούνικο πολιτισμό, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας, κ. Φιρφιρής, παρέδωσε αναμνηστικό στον χοροδιδάσκαλο Σταύρο Σούλιο, ο οποίος είχε την επίβλεψη και προετοιμασία της χορευτικής ομάδας.

Οι δύο επόμενες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχει ο Ασκληπιός είναι η δεύτερη Πανελλήνια Συνάντηση διδύμων, στο Μύλο Ματσόπουλου, το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων και η ομάδα εθελοντών/εθελοντριών Διδύμων Τρικάλων, καθώς και η Μουσικοχορευτική εκδήλωση, την ίδια ημέρα, στην Ζηλευτή Τρικάλων για την Παναγία Ζουλιανιώτισσα.

Συγχρόνως, συνεχίζονται οι εγγραφές, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρόβες όλων των χορευτικών τμημάτων που πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ για όλους!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia