Οι νέοι του Γοργογυρίου ακολουθούν “τα βήματα του Ασκληπιού” (εικόνες & βίντεο)

Περιπατητική εξόρμηση στις πηγές του Κεφαλοπόταμου…Οι Κυριακές στο Γοργογύρι προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία…

Όταν ο μύθος συναντά τη φυσική ομορφιά δημιουργείται ένα μαγευτικό τοπίο. Έτσι και στο Γοργογύρι, δίπλα στον Κεφαλοπόταμο ,το μονοπάτι του Ασκληπιού σας καλεί να το περπατήσετε..

Οι Κυριακές πλέον για τους κατοίκους του χωριού σημαίνουν πεζοπορία, περιήγηση “στα βήματα του Ασκληπιού” και ευεξία! Ανηφορίζοντας κανείς το μονοπάτι συναντά τα γάργαρα νερά, μέσα στο κατάφυτο μέρος από δέντρα και βότανα!

Στο πρώτο τμήμα της διαδρομής καλωσορίζει τους επισκέπτες το ξύλινο γλυπτό, του ξυλογλύπτη Άγγελου. Ανεβαίνοντας θα συναντήσετε τέσσερις φυσικές πισίνες και καταρράκτες. Το πρώτο 1,5 χλμ της διαδρομής είναι πλακόστρωτο και πιο βατό.

Η συνέχεια όμως προς τις 2 πηγές του ποταμού είναι πιο ζόρικη και απαιτεί κατάλληλο εξοπλισμό καθώς το έδαφος είναι πιο ολισθηρό. Όμως η Κοιν.Σεπ. του χωριού δεν μασάει..

Έχει έμπειρους οδηγούς πεζοπορίας, όπως τον Θανάση, καθώς άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, που θα τους βρεις εκεί να μαζεύουν σκουπίδια,να καθαρίζουν φύλλα ,κρατώντας προσβάσιμο το μονοπάτι και να κάνουν περιήγηση τους επισκέπτες!

Με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στον άνθρωπο,το φυσικό περιβάλλον,τον πολιτισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής..!

Νέοι άνθρωποι που τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους…Τις Κυριακές περνούν τις ώρες τους κοντά στη φύση, απολαμβάνοντας την αστείρευτη μαγεία του Κεφαλοπόταμου. Σας περιμένουν για ξεχωριστές αποδράσεις!

Οι φυσιολάτρες μη διστάσετε να μπείτε στην παρέα τους για μια αξέχαστη εμπειρία ,που γαληνεύει η ψυχή και γεμίζει ο νους εικόνες…

Μαγευτικό τοπίο, υπέροχα χρώματα…γίνεσαι ένα με την φύση!Γαληνεύει η ψυχή και γεμίζει ο νους εικόνες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia