Ουσιαστική εκδήλωση για τον ρόλο των γυναικών στην Επανάσταση του 1821


Με μέγιστο ενδιαφέρον η ανοιχτή συζήτηση – εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων, την Επιτροπή 1821 του Δήμου Τρικκαίων και την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ, το απόγευμα της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2021 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.


Κύριος στόχος της εκδήλωσης, όπως τόνισε ο εκ των ομιλητών, κ. Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος – ιστορικός και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων, το να παρουσιαστούν τα συγκεκριμένα δεδομένα και στοιχεία για τον ρόλο των γυναικών στον Αγώνα. Τόνισε τη σημασία της προσφοράς τους, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα και συνομίλησε με τη διδάσκουσα στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., δρ. Βασιλική Λάζου. Με βάση το βιβλίο της «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος», τονίστηκαν ουσιαστικά σημεία της συμμετοχής, παρουσίας και προσφοράς των γυναικών, τόσο στην κοινωνική ζωή, όσο και στη διάρκεια της Επανάστασης.


Αυτά ακριβώς τα στοιχεία απετέλεσαν τα σημεία χαιρετισμού του προέδρου της Επιτροπής 1821 του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλη Λάππα, ενώ η εκ μέρους της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, Σοφία Αλεστά, συνδύασε τη ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα με τις γυναικοκτονίες, με την ουσία του ρόλου των γυναικών στην ελληνική επανάσταση.


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia