Παρουσιάστηκε το ιστορικό μυθιστόρημα «η καρδιά και τα όπλα» του Δημήτρη Καρακούση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «η καρδιά και τα όπλα» του Δημήτρη Καρακούση, το απόγευμα της Πέμπτης στο Δίδυμο Οθωμανικό λουτρό.

Το βιβλίο πραγματεύεται τον έρωτα ενός δημοσιογράφου, την περίοδο των τραγικών γεγονότων της Μικρασιατικής εκστρατείας, γι αυτό και η παρουσίαση εντάχθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και οργανώθηκε από τις εκδόσεις Σταμούλη και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Κοσμά Αποστολίδη και συνεχίστηκε με τους ομιλητές Δημήτρη Παδιό – Δημοσιογράφο και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα – Φιλόλογο που μίλησαν τόσο για το βιβλίο, όσο και για τον συγγραφέα.

Ωστόσο η παρουσίαση κατά διαστήματα, διέκοπτε την τυπική ροή της, δίνοντας μουσικό μικρασιατικό χρώμα, χάρη στην ταλαντούχα Δήμητρα Καλλιάρα με την μελωδική της φωνή και το μουσικό όργανο της. Τέλος τον λόγο πήρε ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο του, το οποίο υπέγραψε στον κόσμο που γέμισε την αίθουσα.

Παρευρέθηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ντίνος Μπάρδας, Δήμητρα Νάτσινα , Γιάννης Μπουτίνας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων Νίκος Βαλομάνδρας και η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μανταλιά. Την παρουσίαση ανέλαβε το βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη.

trikalaculture.gr.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia