Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Έχω βρεθεί σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά η χθεσινή δεν έχει όμοιά της. Μπροστά στα μάτια ενός “διψασμένου” και πολυπληθούς ακροατηρίου συνέβη για πρώτη φορά ένας μοναδικός σε ποιότητα και ιδιοφυία, ζωντανός διάλογος, μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης, με θέμα τη νηστεία. 
Θεωρώ μεγάλη ευλογία που το έζησα χάρη σε δύο σπουδαίους ανθρώπους που τους ενώνει απο παλιά ο δρόμος της Επιστήμης.

Το έργο του Dimitris Kouretas έχει πλέον βγει εκτός συνόρων και πρόσφατα βρήκε τη θέση του στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών ανάμεσα σε νομπελίστες και επιστημόνες διεθνών προδιαγραφών. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Π. Νικόλαος, απο την άλλη, είναι ένας κληρικός που ξεχωρίζει κάτω απο την ταπεινότητα των ράσων του τόσο για την επιστημονική του δεινότητα, μιας που έφτασε στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι της ΝΑΣΑ, αλλά και συνάμα για τη λαμπρότητα της ψυχής και της ευρείας σκέψης του που αγκαλιάζει το ποίμνιό του.

Αισθάνθηκα χθες οτι η Εκκλησία αγκάλιασε έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει την Επιστήμη, που εκείνη με τη σειρά της αναγνώρισε τις βαθιές αλήθειες της και ήρθε να τις εξηγήσει με τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένο. Δεν είμαι η μόνη που έφυγα με μεγάλη ανακούφιση απο την αίθουσα της Στοας του Βιβλίου στην Αθήνα.

Δεκάδες μάτια συγκινημένα εκδήλωσαν την ευγνωμοσύνη για το δώρο αυτής σπάνιας συνάντησης προσωπικοτήτων, μορφών για την εξελικτή μας πορεία ως Εθνος… Σας ευχαριστώ για το δώρο της γνώσης που μάς προσφέρατε…

Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia