Περιβόλι:Το όμορφο βλαχοχώρι της Πίνδου

Είναι ένα από τα πιο ξακουστά χωριά του Νομού Γρεβενών και αποτελεί αδιαμφισβήτητα πόλο έλξης πολλών παραθεριστών την καλοκαιρινή περίοδο.Το Περιβόλι, σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη φορά που θα το επισκεφτείς.Χτισμένο μέσα σε τεράστιες δασικές εκτάσεις από πεύκα και σε υψόμετρο 1200 μέτρων περίπου, σε προκαλεί να το εξερευνήσεις από κοντά και να ξεδιψάσεις από τις πηγές με το γάργαρο, κρυστάλλινο νερό.

Στις διακοπές του καλοκαιριού προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες , πολλοί εκ των οποίων δε διστάζουν ακόμα και τη χειμερινή περίοδο να περάσουν από το χωριό και να γευτούν κρεατικά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα στις ταβέρνες που διατηρούν οι ντόπιοι όλο το χρόνο.

Δε λείπουν φυσικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια του καλοκαιριού, με κορυφαία της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και της Μικρής Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου, με πλήθος κόσμου να προσέρχεται για το παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα στην πλατεία του χωριού.

Σπουδαία μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ρήγας Φεραίος είχε καταγωγή από το Περιβόλι, γι’ αυτό και στην πλατεία του χωριού έχει στηθεί άγαλμα προς τιμήν του.Κοντά βρίσκεται και ο Εθνικός δρυμός της “Βάλια Κάλντα” που στα ελληνικά σημαίνει ζεστή κοιλάδα, τοπίο μαγευτικό, με σπάνια ομορφιά αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, γι’ αυτό και λόγω του χειμερινού τουρισμού, το ξενοδοχείο του χωριού και κάποια καταστήματα μένουν ανοιχτά και το χειμώνα.

Πραγματικά αξίζει να επισκεφτείς το Περιβόλι, ένα χωριό διαφορετικό, το χωριό που με κάνει να αναπολώ τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές, να έχω τις πιο γλυκές παιδικές αναμνήσεις…το χωριό μου!

Μαρία Κοντογιάννη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia