Πολυβραβευμένη ταινία για τον άνθρωπο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Πολυβραβευμένη ταινία για τον άνθρωπο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων  

Από την Πέμπτη 9/3 έως την Τετάρτη 15/3 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων θα προβάλλεται η ταινία «Η Χώρα του Θεού»

Ώρες προβολών καθημερινά 20.00 & 22.15.

Κυριακή μία προβολή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 5 €.

φοιτητικό-μαθητικό- ανέργων- πολυτέκνων 4 €.

facebook/Δήμος Τρικκαίων

Δημοτικος  Κινηματογραφος Τρικαλων

Η Χώρα του Θεού

Στο τέλος του 19ου αιώνα, ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (μέρος τότε της Δανίας) με στόχο να χτίσει μια εκκλησία, αλλά και να απαθανατίσει φωτογραφικά τους κατοίκους της για πρώτη φορά. Ωστόσο, όσο προχωράει μέσα στο δύσβατο, αφιλόξενο τοπίο, τόσο απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή του και τις βεβαιότητες που ως τότε ακολουθούσε.

Είδος: Κοινωνική, εποχής

Χώρα: Ισλανδία, Δανία, Γαλλία, Σουηδία

Σκηνοθέτης: Χλίνουρ Πάλμασον

Πρωταγωνιστούν: Έλιοτ Κρόσετ Χόβε, Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον, Χίλμαρ Γκούντιονσον, Βικ Κάρμεν Σόνε

Διάρκεια:138

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

«Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο»  Χρ.Μήτσης Αθηνόραμα.

«Σινεμά περί Θεού και ανθρώπων, αλλά και θεϊκό σινεμά, καμωμένο από ανθρώπους».    Γιάννης Βασιλείου Cinemagazine.

«Εξαντλητική με τον ομορφότερο, πιο γόνιμο τρόπο, ταυτόχρονα εξωτική και οικεία, σίγουρα ανοικονόμητη αλλά τόσο συναρπαστική που δεν προλαβαίνεις να το συνειδητοποιήσεις, συγκινητική, κατά στιγμές χιουμοριστική και μαζί σκοτεινή, αυτή η «Χώρα τού Θεού» είναι πολύτιμο σύγχρονο σινεμά και, ταυτόχρονα, μια αποτύπωση τής ακόμα προς εξερεύνηση σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον του, της τέχνης με το αντικείμενό της, της αυθυπαρξίας απέναντι στην εξουσία».
Λήδα Γαλανού FLIX/Εφημερίδα των Συντακτών.

«Κάτι παραπάνω από απλός απόγονος του “Αγκίρε” του Χέρτσογκ ή των μπεργκμανικών του συνιστωσών, πρόκειται για ένα απίστευτης σκληρής ομορφιάς φιλμ πάνω στη σχέση του ανθρώπου με το τοπίο, πάνω στην αποικιοκρατία και στο πώς καταγράφεται η ίδια η ανθρώπινη Ιστορία, πάνω –τελικά– στον Χρόνο και στον Θάνατο». Θ. Δημητρόπουλος News247

«Ένα εντυπωσιακό και αξέχαστο έπος» Hollywood Reporter

«Μια υπέροχη οδύσσεια γύρω από την πίστη, την φύση και την συνάντηση με το διαφορετικό, μέσα στα συναρπαστικά τοπία της Ισλανδίας»

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Η έκανε πρεμιέρα Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο. Συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λονδίνου, ενώ προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Τέλιουραϊντ, Μελβούρνης, Κάρλοβι Βάρι, Τορόντο, Τορίνο, Les Arcs, Θεσσαλονίκης.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia