«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» στο νομό Τρικάλων

«Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες»

27 – 29 Μαΐου 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχοντας και φέτος στην επικοινωνιακή δράση της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» διοργανώνει δύο εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους του νομού Τρικάλων:

  1. Στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλιννας, πλησίον του οικισμού Πετρόπορος, στον οποίο εκτελούνται ανασκαφικές εργασίες στα πλαίσια ανάδειξης του χώρου, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία όχι μόνον να γνωρίσουν την αρχαία Θεσσαλική πόλη, αλλά και να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ανασκαφής, που είναι σε εξέλιξη.
  2. Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα Ρομά και το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τρίκκης, στον οικισμό Βαρούσι και στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια διαδραστική περιήγηση με κύρια θεματική ιστορίες της πόλης, που σχετίζονται με την υγεία και τους θεραπευτές από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή. Τις ιστορίες αφηγούνται στους μαθητές τα ίδια τα μνημεία, μέσα από το γνωστό σε όλους παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (GPS, QRcodes, AugmentedReality, Ρομποτική). 

ΟΙ μαθητές εμπλέκονται ενεργά σε μία ευχάριστη διαδικασία μάθησης ακολουθώντας μια διαδρομή από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»), στο Βαρούσι με τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του και καταλήγουν στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων όπου θέτουν σε λειτουργία ένα ρομπότ.

Η ψηφιακή δράση  σχεδιάστηκε από το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Από τα γραφεία της ΕΦΑ Τρικάλων

Τηλ. Επικ. 2431076647

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia