Στον «αδελφό» Δήμο Υψωνα αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων, με πολιτιστικό περιεχόμενο

Στον «αδελφό» Δήμο Υψωνα αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων, με πολιτιστικό περιεχόμενο.

Την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους αδελφοποιημένους Δήμους Ύψωνα και Τρικκαίων σηματοδότησε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ελλαδικού Δήμου στην Κύπρο. Το διάστημα 17 μέχρι 21 Απριλίου 2023, η αντιπροσωπεία και το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα μετείχαν στους εορτασμούς του Αγίου Ραφαήλ στο παρεκκλήσι του Αγίου στον Ύψωνα Λεμεσού, ενισχύοντας και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Κλεάνθης Καραμανίδης και τα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Ύψωνα υποδέχτηκαν τους αντιδημάρχου Μιχάλη Λάππα (Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού), Χριστόφορο Ρόμπο (Ανταποδοτικών υπηρεσιών) και Σάκη Σκρέκα (τομέα Β΄) και το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων με επιεκφαλής τον χοροδιδάσκαλο κ. Σταύρο Σούλιο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε  παραδοσιακή αναπαράσταση της προετοιμασίας και παρασκευής του ρεσιού και άλεσμα του σιταριού στον Ύψωνα. Ελλαδίτες και Κύπριοι συμμετείχαν στο δρώμενο με πολιτιστικές δραστηριότητες και μουσική – τραγούδια από τις δύο χώρες, με τη συμμετοχή μουσικών οργάνων υπό των κ. Νικόλα Βρυώνη και μαέστρου Σωτήρη Στυλιανού.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ραφαήλ ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με τον πρεσβύτερο του Αγίου Ραφαήλ π. Ιωακείμ Διογένους, διοργάνωσαν πλούσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και αναπαράσταση πασχαλινών παιχνιδιών. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Δ. Τρικκαίων, ο Πολιτιστικός Όμιλος Αργοναύτες Ερήμης, ο Πολιτιστικός Όμιλος ΑΠΕΥ Ερωτόκριτος και η Χορευτική Ομάδα του Σχολείου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ύψωνα. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοινούς χορούς, επισφραγίζοντας την πολιτιστική επικοινωνία
Την επόμενη ημέρα δόθηκε συναυλία με κυπριακή μουσική επένδυση και τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη μαγεύοντας τους παρισταμένους.

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων από τον Δήμαρχο κ. Παντελή Γεωργίου προς την τρικαλινή αντιπροσωπεία.

Στις παράλληλες δραστηριότητες συμπεριλαμβανόταν περιηγήσεις των τρικαλινών επισκεπτών/τριών στα βασικότερα και πιο ιστορικά σημεία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Λεμεσού, όπως: στο περιβαλλοντικό κέντρο Ακρωτηρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη.

Συγκινητική στιγμή, η επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα της Λευκωσίας, όπου Κύπριοι και Τρικαλινοί απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia