Σύνθεση Ιταλίδας σε παγκόσμια πρώτη στα Τρίκαλα.

Συνεργασία φορέων για το έργο των φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων

Μουσική σύνθεση Ιταλίδας μουσικού για τα Μετέωρα, παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στα Τρίκαλα. Πρόκειται για συναυλία που συνδιοργανώνουν,  ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» και ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με το  Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων. 

Η σύνθεση της Ιταλίδας Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας και Μαέστρου Antonella Barbarossa έχει τίτλο: SOPRA LE SACRE METEORE(ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ) και θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο των φίλων του ΘΧΠ «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός με διεθνή απήχηση και πολλαπλά μηνύματα για το πώς ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική αναδεικνύουν σημαντικά μηνύματα που αφορούν την πνευματική αλλά και την τουριστική ανάδειξη ενός τόπου. Η συναυλία της  διακεκριμένης Ιταλίδας σοπράνο  Teresa Cardace  σε συνοδεία πιάνου με την Καθηγήτρια και Μαέστρο  Antonella Barbarossa , θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για τα Τρίκαλα και την Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.  Η δε παρουσίαση σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σύνθεσης για τα Μετέωρα στα Τρίκαλα  αποτελεί και ένα γεγονός με διεθνή απήχηση και ακτινοβολία».

Το έργο είναι γραμμένο για πιάνο και φωνή με κλειστό στόμα και θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Ιταλίδα, υψίφωνος και καθηγήτρια Teresa Cardace. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η καθηγήτρια και μαέστρος Antonella Barbarossa. 

Μέσω της εκδήλωσης αυτής  και όλων των άλλων, που έχουν πολιτιστική διάσταση ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων», θέλει να αναδεικνύει πάντα και το τεράστιο Προνοιακό Έργο που επιτελείται. Ο Σύλλογος θέλει να ευαισθητοποιήσει και να καλέσει νέες από το νομό  Τρικάλων, να πλαισιώσουν το  ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia