Το νέο βιβλίο του Αντώνη Αντωνίου Εγκυκλοπαιδικό Βιογραφικό Λεξικό Νεότερης Θεσσαλικής Ιστορίας

Μεσα σε όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Αντώνη Α. Αντωνίου
Εγκυκλοπαιδικό Βιογραφικό Λεξικό Νεότερης Θεσσαλικής Ιστορίας .

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος Αλέξανδρος Βαναριώτης και ο δρ. φιλολογίας Θανάσης Παπαδημητρίου.

Αναφορικά με το βιβλίο ο συγγραφέας με τα λήμματα ανά χείρας τόμου παρουσιάζει πρόσωπα που έχουν ολοκληρώσει τον βιολογικό τους κύκλο, τα οποία είτε γεννήθηκαν στη Θεσσαλία και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορική εξέλιξη είτε εγκαταστάθηκαν ή έδρασαν στη Θεσσαλία και συνέβαλαν στη σημερινή κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητά της. Η έρευνα καλύπτει χρονικά την περίοδο από την ολοκλήρωση της κατάκτησης της Θεσσαλίας από τους Οθωμανούς, στις αρχές του δέκατου πέμπτου αιώνα, έως τις μέρες μας. Για τη σύνταξη των λημμάτων αξιοποιήθηκε ποικίλο υλικό, όπως εγκυκλοπαίδειες, άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, μονογραφίες και διαδικτυακές πηγές, ενώ πραγματοποιήθηκαν επαφές με συγγενείς για να συλλεχθούν αδημοσίευτες πληροφορίες από δυσπρόσιτες πηγές. Έτσι η θεσσαλική ιστορία αναδεικνύεται μέσα από τη ζωή, το έργο και την προσφορά των πρωταγωνιστών του ιστορικού γίγνεσθαι.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia