Το νεο βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη «ΣΜΥΡΝΗ 1919-1922, Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσοστόμου» (φωτ. & video)

Το βιβλίο ΣΜΥΡΝΗ 1919-1922 του Βασίλη Τζανακάρη παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το απόγευμα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ , η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Τρικάλων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τίμησαν τα 100 χρόνια από την έναρξη της Μικρασιατικής εκστρατείας με την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη “ΣΜΎΡΝΗ 1919-1922 – Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου”.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Μιχαλάκης και ο συγγραφέας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Με το νέο βιβλίο του ο βραβευμένος για το έργο του Βασίλης Τζανακάρης επιστρέφει στην προκυμαία της Σμύρνης εκεί όπου, εκατό χρόνια πριν, στις 2 Μαΐου 1919, γράφτηκε η ματωμένη αρχή του τέλους της Μεγάλης Ιδέας, που μας οδήγησε από τα φανταχτερά χρόνια της δόξας σ΄ εκείνα της καταισχύνης.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό χρονικό μιας φλογισμένης τριετίας που καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη σκοτεινή και άγνωστη σύγκρουση των δύο κορυφαίων ηγετών της Σμύρνης, του Ύπατου Αρμοστή Αριστείδη Στεργιάδη και της κορυφής της ορθοδοξίας, του μητροπολίτη Χρυσόστομου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia