Χορωδιακές δράσεις από τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων.


Πλούσια υπήρξε η δράση της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων στο ξεκίνημα της νέας χορωδιακής χρονιάς 2019-2020. Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων ανταποκρινόμενη σε προσκλήσεις διάφορων χορωδιακών συνόλων συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 ταξίδεψε στα Φάρσαλα, όπου μετείχε στο 18o Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργάνωσε ο ΟΠΑΚΠΑ και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στο πλαίσιο της γιορτής χαλβά.

Στις 19 Οκτωβρίου 2019 η ΔΧΤ εμφανίστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών, στις 20 Οκτωβρίου 1912.

Τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 η χορωδία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχει στην 7η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Και στις τρεις εκδηλώσεις η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων απέσπασε θερμό χειροκρότημα από το κοινό που παραβρέθηκε στις αίθουσες, χάρη στο ποικίλο πρόγραμμα, την ενδιαφέρουσα εναλλαγή μουσικών τόνων και διαθέσεων και την άψογη εκτέλεση των κομματιών, υπό τη Δ/νση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, κ. Ελένης Ζιάκα.

Τα μέλη της ΔΧΤ με όρεξη και μεράκι συνεχίζουν τις πρόβες και την προετοιμασία τους, καθώς θα εμφανιστούν στην 8η χορωδιακή συνάντηση του Συλλόγου  Επτανησίων Φθιώτιδας στη Λαμία 1 Δεκεμβρίου 2019. Η χρονιά θα κλείσει με την 7η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών, που έχει γίνει πλέον θεσμός. Είκοσι και πλέον χορωδίες συναντιούνται τα επτά τελευταία χρόνια στη σκηνή του Μύλου των Ξωτικών σε ένα μουσικό διήμερο γεμάτο νότες, ήχους, φως και χρώματα. Έτσι και φέτος στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019 η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων θα υποδεχθεί φίλους χορωδούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Τμήματος  Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και της Καλλιτεχνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Μύλου των Ξωτικών για την 7η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia