30 καταξιωμένοι φωτογράφοι προσφέρουν μία φωτογραφία τους για να στηρίξουν παιδιά που έχουν ανάγκη

Αυτό το διάστημα αναζητάμε όλες τις online δράσεις που γίνονται ώστε να πάρουμε έμπνευση και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας στο σπίτι! Η διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κάθε φωτογραφία, ένα δώρο για ένα παιδί σε ανάγκη» ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου και μπορείς να ξεναγηθείς στα έργα της μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

30 καταξιωμένοι φωτογράφοι προσφέρουν με γενναιοδωρία μία φωτογραφία τους για τη στήριξη των σκοπών της οργάνωσης Home-Start Ελλάς. Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης ειδών τέχνης:

www.vsual.co/shop/home-start-hellas

H επιλογή της 5ης Δεκεμβρίου 2020, ημέρας αφιερωμένης στον εθελοντισμό, ως ημέρας έναρξης της Έκθεσης δεν είναι τυχαία, καθώς η αξία της προσφοράς από και προς τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τόσο το χώρο του εθελοντισμού όσο και το χώρο της τέχνης. Ο Επιμελητής της έκθεσης, Γιάννης Γιαννακόπουλος  αναφέρει στο σημείωμα του:

«Στην τέχνη μαθαίνεις να δημιουργείς, να μοιράζεσαι, να προσφέρεις.
Αν ρωτήσει κανείς τους περισσοτέρους εθελοντές τι είναι για αυτούς ο εθελοντισμός ή πως μπορούν να μεταφέρουν τη γνώση τους γύρω από τον εθελοντισμό, οι περισσότεροι θα απαντήσουν “πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις”.
Ο εθελοντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες, τα όνειρα, το ήθος του κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται. 
Οι 30 Φωτογράφοι/Εθελοντές μοιράζονται την τέχνη της φωτογραφίας και μας μαθαίνουν μέσα από τις εξαιρετικές τους εικόνες να μοιραζόμαστε. Όπως ξέρουν να μοιράζονται τα παιδιά».  

Καλούμε όλους και όλες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φωτογράφων και να αποτελέσουν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης αγοράζοντας μία ή περισσότερες φωτογραφίες. Η αγορά μίας φωτογραφίας που σας άγγιξε, για σας ή ως  δώρο για ένα αγαπημένο πρόσωπο, στις γιορτές που πλησιάζουν ή και μετά γίνεται με τον τρόπο αυτό ένα δώρο για ένα παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη.

Όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δυσκολίες, αναμετριόμαστε με τα προβλήματα που δημιουργούνται αλλά και με τον εαυτό μας και περισσότερο από κάθε άλλη φορά αντιλαμβανόμαστε το νόημα και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της έμπρακτης υποστήριξης. Οι οικογένειες και τα παιδιά που υποστηρίζει η Home-Start Ελλάς χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ τη στήριξη μας, τη στήριξη σας!

Οι συνεργαζόμενοι φωτογράφοι, στους οποίους η Home-Start Ελλάς εκφράζει την ευγνωμοσύνη της, με αλφαβητική σειρά είναι:

Βασίλης Αρτίκος
Λουκάς Βασιλικός
Αλέξανδρος Βούτσας
Σίσσυ Δάβρη
Κώστας Δελχάς
Φλώρα Ζαφειράκη
Ανδρέας Ζαχαράτος
Μαγδαληνή Θεοχάρη
Γκάρο Καλαϊτζιάν
Ντιράν Καλαϊτζιάν
Παναγιώτης Καλκαβούρας
Νέβη ΚανίνιαΚαλλιόπη ΚατσιδονιώτηΝέλλη Κρητικοπούλου
Δώρα Λαβαζού
Τζένη Λυκουρέζου
Τίμος Λύτρας
Μαρία Μάλλιου
Βασίλης Μανίκας
Νίκος Μεγκρέλης
Αναστασία Μιχαήλογλου
Άγγελος Μπαράϊριστέα Μπουλουξή  Λία Πεταλά
Κωνσταντίνος Πίττας
Έλενα Πήττα
Ρενέ Ρεβάχ
Τάσος Σχίζας
Γιάννης Τρουλλινός
Στεφανία Τσουπάκη

Επισκεφτείτε την διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας, αγοράστε μια φωτογραφία και κάντε μια καλή πράξη αλληλεγγύης!

Πηγή: ipop.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia