Δεύτερο σεμινάριο για τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων

Δεύτερο σεμινάριο για τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων

Το σεμινάριο σαξοφώνου που πραγματοποιήθηκε στη Δωροθέα Σχολή το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, αποτέλεσε μια σημαντική εκδήλωση και το δεύτερο κατά σειρά σεμινάριο για αυτό το έτος για την Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων. Το σεμινάριο προσέφερε στα μέλη της μια μοναδική ευκαιρία για εκπαίδευση και εμπλουτισμό των μουσικών τους δεξιοτήτων.  Η εισηγήτρια, Κωνσταντίνα – Όλγα Κωτούλα, με την εκτενή εκπαίδευση και εμπειρία της στο σαξόφωνο, μοιράστηκε τεχνικές και μεθόδους που ενισχύουν την απόδοση και την έκφραση του οργάνου.

Το σεμινάριο εστίασε στην τεχνική ακρίβεια, την ερμηνευτική ευελιξία και την προσωπική έκφραση, παρέχοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βελτιώσουν την προσωπική τους τεχνική και να εξερευνήσουν νέες μουσικές διαστάσεις. Η κ. Κωτούλα τόνισε τη σημασία της συνεχούς μάθησης και της προσαρμογής σε διάφορα μουσικά είδη και στυλ, καθώς και την αξία της μουσικής ως μέσου έκφρασης και επικοινωνίας.

Η συμμετοχή της στο σεμινάριο αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσής της στην προαγωγή της μουσικής κουλτούρας και της εκπαίδευσης στην περιοχή των Τρικάλων. Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζει να ενισχύει την παράδοση και την καινοτομία, προσφέροντας στα μέλη της και στην κοινότητα μια ζωντανή και διαρκή μουσική εμπειρία.

Η Κωνσταντίνα – Όλγα Κωτούλα

Η Κωνσταντίνα – Όλγα Κωτούλα γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1999 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών μαθαίνοντας βιολί και θεωρία της μουσικής. Η πρώτη της γνωριμία με το σαξόφωνο έγινε σε ηλικία 11 ετών μέσα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων ενώ ξεκίνησε τα μαθήματα σαξοφώνου με την εισαγωγή της στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων από όπου και αποφοίτησε. Το 2017 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου και αποφοίτησε με την ειδίκευση «Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές – Μουσική Εκπαίδευση». Στη συνέχεια ακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τέχνες και Επιστήμες της Μουσικής» του ίδιου τμήματος με αντικείμενο μελέτης την διδασκαλία συνόλων πνευστών. Είναι κάτοχος πτυχίου Ανώτερων Θεωρητικών (Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, τάξη Ν. Τσιάντα) και πτυχίου «Ενοργάνωσης – Διεύθυνσης Ορχήστρας Πνευστών» (Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας, τάξη Ι. Γράμψα), ενώ βρίσκεται στο τελευταίο έτος του δεύτερου προπτυχιακού προγράμματος με ειδίκευση στην «Εκτέλεση Σαξοφώνου» (τάξη Αθ. Ζέρβα) του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σαξοφώνου, μουσικής παιδαγωγικής και διεύθυνσης φιλαρμονικών ενώ έχει υπάρξει μέλος της Ορχήστρας σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και κουαρτέτων σαξοφώνου. Αποτελεί μέλος της Ορχήστρας Πνευστών και της Big Band του Τ.Μ.Ε.Τ. ενώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι ενεργό μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia