Ομορφη γιορτή βιβλίου για τα μικρά παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Ομορφη γιορτή βιβλίου για τα μικρά παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Μια ακόμη πανέμορφη γιορτή βιβλίου, μια ακόμη δράση για τα παιδιά, υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 η γιορτή, μαζί με τη βράβευση των τακτικότερων αναγνωστών και αναγνωστριών για το 2023.
Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας έδωσε έμφαση στον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τονίζοντας τη σημασία της, καθώς αποτελεί πόλο πολιτισμού στα Τρίκαλα. Χαιρειτσμούς απηύθυναν επίσης, η δημοτική σύμβουλος Εφη Στάμου, ο διευθυντής Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στεφ. Νταλάσης και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού κ Μ. Τσιούτσια.
Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ανέγνωσε η βιβλιοθηκονόμος κ. Μ. Πατήλα, εστιάζοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με βάση το φετινό μήνυμα και την αφίσα, που εκπορεύτηκαν από την Ιαπωνία.
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων σε 45 μαθητές και μαθήτριες σχολείων των Τρικάλων, για την ανάγνωση σημαντικού αριθμού βιβλίων την περυσινή χρονιά.
Η εκδήλωση «ντύθηκε» με τις νότες και τις φωνές του ντουέτου «ΕιρηΝικός», που με παιγνιώδη για τα παιδιά τρόπο, έδωσαν ένα όμορφο στίγμα μουσικής και τραγουδιού για μια γιορτή που προβάλλει το παιδικό βιβλίο.
Στον χώρο λειτουργεί και Εκθεση Παιδικού Βιβλίου, μέχρι τις 10 Απριλίου 2024, με 260 βιβλία.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia