ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

 

Τι σηματοδοτεί η πρόταση Τσίπρα για επιλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για ορισμένες άλλες αλλαγές ευθυνών και ρόλων στο Κόμμα και τη ΚΟ ; 

Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια απόπειρα πρώιμης οργανωτικής αναδιάρθρωσης με επιδίωξη την ανταπόκριση στην επιθυμητή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής για τη χώρα και στην επανάκτηση της ιδεολογικοπολιτικής του ηγεμονίας στη παρούσα ιστορική φάση, καθώς το αναμενόμενο Συνέδριο Ανασυγκρότησης καθυστερεί για αντικειμενικούς λόγους. 

Ο στόχος για ένα σύγχρονο -μαζικό – λαϊκό – συμμετοχικό – ελκυστικό Κόμμα,  που να αντανακλά την απήχησή του στη κοινωνία, έχει τεθεί. 

Ήδη προστέθηκε πρώιμα στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί οτι δεν θέλουμε να είμαστε μόνον Κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και της συμμαχίας της με άλλες σύγχρονες προοδευτικές – σοσιαλιστικές – σοσιαλδημοκρατικές – οικολογικές – βαθιά δημοκρατικές δυνάμεις που παίρνουν θέση στη σύγχρονη σύγκρουση με τη ΔΕΞΙΑ στην Ελλάδα και την Ενωμένη Ευρώπη και ενδιαφέρονται για την αριστερή εναλλακτική πρόταση εξουσίας, αλλά και για τη πορεία μετάβασης στον Σοσιαλισμό με δημοκρατία – ελευθερία – ποιότητα ζωής. 

Ήδη ετοιμάστηκε το κείμενο του απολογισμού δράσης του Κόμματος που είναι αρκετά τολμηρό και στην επισήμανση λαθών, αυταπατών, παραλλείψεων του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να κυβερνήσει, που κατέληξε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, που επέλεξε την υπογραφή τρίτου μνημονίου απο την έξοδο της Ελλάδας απο την ΕΕ, που κυβέρνησε μη αποφεύγοντας  – παράλληλα με τα καθοριστικά επιτεύγματα της κυβερνητικής του παρέμβασης και προβληματικές συμπεριφορές στελεχών του, αλλά και την παράταση της συνεργασίας του με ένα εθνικο – λαϊκιστικό Κόμμα όπως οι ΑΝΕΛΛ, ακόμη και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη χειραφέτηση απο την ασφυκτική  κηδεμονία των δανειστών. 

Ήδη ετοιμάστηκε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. 

Ήδη επανεκκίνησε με αιχμηρές δημόσιες επισημάνσεις ο προσυνεδριακός διάλογος για επίμαχα ζητήματα της επιθυμητής φυσιογνωμίας και των πολιτικών επιλογών του Κόμματος. 

Η αναδιάταξη στελεχών υπακούει σε αποφάσεις που πάρθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. 

Μένει η επιβεβαίωση της χρησιμότητάς τους : 

  • στις αντιπολιτευτικές ανάγκες μιας πολύ δύσκολης περιόδου με εκρηκτικά ανοιχτά ζητήματα για τη ζωή του λαού, την εθνική οικονομία,  τις απειλές κατά της χώρας 
  • στη τεκμηρίωση των θέσεών μας, 
  • στις δραστηριότητες του Κόμματος και της ΚΟ, 
  • στο τέλος της εσωστρέφειας 
  • στην ενότητα θεωρίας – πράξης στεπιλογές μας, στη συμπεριφορά μας, στη στάση ζωής όλων μας, 
  • στην απόδειξη της ιδεολογικοπολιτικής μας ηγεμονίας, 
  • στη πολιτική συμμαχιών, 
  • στο σύνολο των άμεσων  και μακροπρόθεσμων στόχων του Κόμματος που είναι το πιο ισχυρό Αριστερό Κόμμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παραμένει ένα Κόμμα της Νέας Αριστεράς που είναι υπέρβαση όλων των ρευμάτων της παραδοσιακής κομμουνιστικής Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και όχι “ η συνέχεια της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που κυβέρνησε τη χώρα επι δεκαετίες…”. 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia