“Η Οδύσσεια της Πρώτης Κατοικίας”

Το πρώτο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, της σημερινής κυβέρνησης, όπως είδαμε πριν λίγες βδομάδες, ναυάγησε. Το σχέδιο αυτό είχε στενότερα όρια ένταξης σε σχέση με τον νόμο Κατσέλη.Στο και πέντε, χθες, η κυβέρνηση κατέληξε σε μια νέα τροπολογία, η οποία θέτει ακόμη αυστηρότερα όρια ένταξης στη ρύθμιση για την προστασία στην πρώτη κατοικία.Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για ακόμη μια φορά διαψεύστηκαν. Οι εντυπώσεις, για μια ακόμη φορά, γκρεμίστηκαν.Συγκεκριμένα, σήμερα για την ένταξη στη ρύθμιση, η κυβέρνηση θέτει πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, εισάγει ένα χαμηλότερο όριο για την πρώτη κατοικία για τα επαγγελματικά δάνεια, σε σχέση με τα στεγαστικά και θέτει ως όριο ένταξης στη ρύθμιση, καταθέσεις έως 15.000 ευρώ! Η αρχική της πρόβλεψη να σημειωθεί ότι ήταν όριο καταθέσεων έως 65.000 ευρώ.Επιπλέον, μια σειρά από επιπλέον κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με τη ρύθμιση, όπως η επιδότηση της δόσης, δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί.Η τροπή που έχει πάρει η κατάσταση δείχνει την αδικία για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες στο δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεύονται πολύ να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι άδικες και βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της συνολικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα της νωθρότητας, της ανικανότητάς και της στόχευσής τους μόνο σε ψηφοθηρικές πολιτικές. Μια συνέπεια της κακής πολιτικής τους είναι και η περιοριστική ρύθμιση για την πρώτη κατοικία.

Εάν η κυβέρνηση είχε πετύχει την ανάπτυξη, που η ίδια λέει ότι πέτυχε και κανείς δεν τη βλέπει, δε θα υπήρχε λόγος για αυτή τη βαριά λιτότητα που μας επιβάλλουν. Εάν η ανάπτυξη είχε έρθει, τότε δε θα υπήρχαν τόσοι δανειολήπτες αβοήθητοι και οι τράπεζες δε θα ασφυκτιούσαν.  

Η νέα αυτή ρύθμιση για την πρώτη κατοικία είναι η τρανή απόδειξη ότι η λιτότητα ζει και βασιλεύει επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί, τέσσερα χρόνια τώρα, να κινήσουν την οικονομία και να επιδιώξουν ανάπτυξη, διόγκωσαν τη φορολογία και τις εισφορές, μείωσαν τις δημόσιες επενδύσεις, δυσκόλεψαν κατά πολύ τη μείωση της ανεργίας και αφαίρεσαν καθαρό εισόδημα από την τσέπη των Ελλήνων. 

Στόχος της κυβέρνησης αυτής, μόνο το υπερπλεόνασμα για παροχές στην προεκλογική περίοδο. Μπροστά στις κομβικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, παρουσιάζονται απρόθυμοι και αδύναμοι.

Η κοινωνία, όμως, θέλει αλλαγή. Η κοινωνία θέλει ανάπτυξη, θέλει δουλειές, θέλει περισσότερο εισόδημα. Η κοινωνία δεν μπορεί να μένει άλλο καταδικασμένη στη βαριά λιτότητα, στην οποία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πάντα οδηγεί.  

Η κοινωνία μαζικά έχει ήδη αποφασίσει να ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία που το πρόγραμμά της, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς φορολογικές εμμονές, θα στοχεύσει στην ανάπτυξη, σε δουλειές, σε ευκαιρίες και σε μια καλύτερη ημέρα για τους Έλληνες και τις οικογένειές τους.”

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia