Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Το 2015, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, ο Σύριζα βγήκε νικητής και ο Λαός εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει, προκειμένου να υλοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμα. Μάλιστα, για πρώτη φορά, μια Αριστερή Κυβέρνηση, συνεργάστηκε μ’ ένα δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ, πιστεύοντας πως έτσι θα άλλαζε σελίδα η χώρα μας. 

Πέντε σχεδόν χρόνια είχε αυτό το πολιτικό μόρφωμα, τα ηνία της εξουσίας. 

Δυστυχώς, απογοήτευσε τους πολίτες, που έγιναν πιο φτωχοί και άνεργοι. Τα ψέματα και ο Λαϊκισμός, πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκακέρα και η απογοήτευση του Λαού ήταν τόσο μεγάλη, που καραδοκούσε, για να γίνουν Εθνικές Εκλογές, και να τιμωρήσεις τους ψεύτες του Σύριζα και των ΑΝΕΛ. 

Η ευκαιρία δόθηκε με την παταγώδη αποτυχία του Τσίπρα στις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κυρίως, με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. 

Ο Τσίπρας σχεδίαζε να κάνει εκλογές τoν Οκτώβριο και αναγκάστηκε να συρθεί σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου, για να τελειώσει μια για πάντα. 

Οι πολίτες τιμώρησαν τους αλαζόνες του Σύριζα, αφού οι ΑΝΕΛ είχαν ήδη πληρώσει για τα τραγικά τους λάθη. 

Η χώρα μας, τώρα, φαίνεται πως μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς, αφού οι μετεκλογικές συνθήκες είναι σχεδόν πρωτοφανείς. 

Η Ν.Δ. εξασφάλισε των πλειοψηφία την 158 εδρών στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ελεύθερο δρόμο τετραετίας, πλην απροόπτου.

Όλα ήταν προσχεδιασμένα και ο Πρωθυπουργός σε χρόνο ρεκόρ, για τα Ελληνικά δεδομένα, ανέλαβε πρωτοβουλίες, που αλλάζουν τα δεδομένα.

Εμπέδωσε ένα κλίμα σταθερότητας, που αναγνωρίστηκε αμέσως από τις Αγορές. 

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα των δημοσίων οικονομικών και να υλοποιηθούν διαρθρωτικές προσαρμογές, που τις ήθελε ο Λαός και τις είχε υποσχεθεί η Ν.Δ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαχειρίζεται με πολύ καλό τρόπο, αυτό που λέγεται επιστροφή στην κανονικότητα. 

Παίρνει αποφάσεις και νομοθετεί προκειμένου να λυθούν χρόνιες αγκυλώσεις και να ‘ρθουν καλύτερες ημέρες. 

Φαίνεται πως οι πολίτες στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και ελπίζουν πως η χώρα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για αναγέννηση και επανοικοδόμηση. 

Οι προϋποθέσεις είναι υπαρκτές, για ένα μεγάλο άλμα επιτυχίας και πιθανώς την βοηθούν την πατρίδα μας τόσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν πρέπει να κλονίσει το αίσθημα σταθερότητας, που υπάρχει στην κοινωνία αλλά να ενισχύσει ένα κλίμα ανόρθωσης και αλλαγής. 

Είναι η τελευταία ευκαιρία για να βγει η Ελλάδα από τον οικονομικό προκρούστη και να σπάσει κάθε είδους αγκυλώσεις, που την ταλαιπωρούν δεκαετίες. 

Η ευθύνη βέβαια είναι στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία μέχρι στιγμής έχει και την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Γεγονός είναι ότι πάμε μπροστά και οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. 

Αυτό το δείχνει και η ερχόμενη κατάργηση των Capital Controls, που θα φέρει και ποιοτική αλλαγή στην ζωή μας, στην αγορά και θα δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρα μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia