Να επιστρέψει στα δημαρχιακά του καθήκοντα ο κ.Παπαστεργίου!

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δυο επιστολές του Δημάρχου κ. Παπαστεργίου ,προς τις Διευθύνσεις  Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων  και στην εκπαιδευτική κοινότητα των Καθηγητών Πληροφορικής,  με θέμα την συμμετοχή των σχολείων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Μ.Κ.Ο. WRO Hellas, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 17/2/2019.

Είναι γνωστό πως η δημοτική αρχή παρέδωσε  κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία  στο πλαίσιο της ευρύτερης υποστήριξης του δήμου στα σχολεία και αναγνωρίζουμε την προσφορά  ως σημαντική όταν οι υλικοτεχνικές υποδομές   τα τελευταία χρόνια παρέχονται με φειδώ , στα όρια των απαραίτητων πόρων (θέρμανση, βασικές συντηρήσεις, αναλώσιμα).

Δυστυχώς , το γεγονός της μικρής συμμετοχής των Τρικαλινών σχολικών μονάδων στον εν λόγω διαγωνισμό, οδήγησε τον Δήμαρχο να απαιτήσει εμμέσως  την επιστροφή του εξοπλισμού επεμβαίνοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία ως μη όφειλε  , και ότι θα προβεί σε επόμενες αναγκαίες ενέργειες .Αναρωτιόμαστε ποιες είναι αυτές και με ποια δικαιοδοσία θα παρέμβει;

Σε άλλο σημείο των επιστολών αφήνει άμεση αιχμή προς την Δ/ντρια   Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  η οποία είναι και Δημοτική Σύμβουλος ότι η ίδια δεν έδωσε την βαρύνουσα σημασία για την εκδήλωση ενώ σε άλλο σημείο προτρέπει την εκπαιδευτική κοινότητα, επειδή εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο , να μην ανταποκρίνονται σε προεκλογικές παγίδες που τους στήνουν. Αλήθεια , ποιες παγίδες τους στήνουν και ποιοι ;

Εμείς τον καλούμε να επιστρέψει στα δημαρχιακά του καθήκοντα αφήνοντας  τους δασκάλους και τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους . Και καλύτερα ξέρουν και παραγωγικοί είναι και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τις επιτυχίες των Τρικαλινών μαθητών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia