Παναγιώτα Δριτσέλη: Εξυπηρετήσεις στα μεγάλα συμφέροντα.


Δήλωση της Παναγιώτας Δριτσέλη για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο σκούπα με τον εύηχο τίτλο “Επενδύω στην Ελλάδα κι άλλες διατάξεις”, το οποίο εισάγεται αύριο και μεθαύριο προς συζήτηση στη Βουλή αποτελεί στην πραγματικότητα ένα νέο μνημόνιο για εργαζόμενους, πραγματική οικονομία και κοινωνικά αγαθά.

Με τις δαιδαλώδεις διατάξεις του νομοσχεδίου επιτρέπεται στα μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα να αυθαιρετούν σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προβλέπονται μειώσεις μισθών, μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις χαμηλότερες των κλαδικών, με παράλληλη de facto κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων διεκδίκησης.

Ιδιαίτερα όμως στην εκπαίδευση φαίνεται το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης. Την ώρα που υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα ίδρυσης νέας νομικής σχολής, δίνεται το δικαίωμα στους αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων να αποκτούν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των δημοσίων πανεπιστημίων.

Αυτό σημαίνει ότι ένα κολέγιο θα μπορεί να δίνει διπλώματα με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών, δικηγόρων, οικονομολόγων.

Και για να καλύψει αυτό τον εμπαιγμό προς τους επιστήμονες η κυβέρνηση σπεύδει να “αποκαταστήσει” την αριστεία καταργώντας τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης στο δημόσιο πανεπιστήμιο, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ελεύθερη πρόσβαση στην επιστήμη της επιλογής του θα έχει μόνο ο ευκατάστατος άριστος.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia