Στον Απόηχο της Παραίτησης του Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Όταν βουλιάζει ένα καράβι, οι πρώτοι που πηδούν στην θάλασσα για να σωθούν είναι τα τρωκτικά δηλαδή τα ποντίκια ή οι λεγόμενοι λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

Μετά την προχθεσινή πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, άρχισαν τα όργανα και οι παραιτήσεις. Όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον. Τα παιδιά του … κομματικού σωλήνα της κυβέρνησης Τσίπρα κατεβαίνουν από το … τρένο …!

Όσοι διορίστηκαν στον τομέα της Υγείας ήταν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, σκανδαλωδώς ευνοηθέντες και με παχυλούς μισθούς.

Η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων ήταν αναμενόμενη, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο, πήρε θέση στην Β’ Χειρουργική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Το πώς πήρε την θέση και ποιες διαδικασίες έγιναν θα το μάθουμε καθαρά μετά τις 7 Ιουλίου, που θα ορκισθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία στον τομέα της Υγείας θα έχει πολύ δουλειά, μιάς και όλα μοιάζουν με … ξέφραγο αμπέλι …!

Ο συγκεκριμένος Διοικητής επιλέχθηκε από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη των τριών βουλευτών Παπαδόπουλου, Δριτσέλη και Σιμορέλη και πίστευε στο … δόγμα Πολάκη. Φυσικά τύγχανε και της προστασίας του Υφυπουργού Υγείας.

Τρία χρόνια στο τιμόνι του Νοσηλευτικού αυτού Ιδρύματος μπέρδεψε την Διοίκηση με την Πολιτική. Περισσότερο λειτουργούσε ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο ως Διοικητής. Το «Μένουμε Τρίκαλα» τα λέει όλα.

Δεν βοήθησε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δίχασε το προσωπικό και δεν υπήρχε εργασιακή ηρεμία. Καταγγέλθηκε, δημόσια, εκατοντάδες φορές για παράνομες, απαράδεκτες και μεροληπτικές συμπεριφορές, τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όχι μόνο των Τρικάλων αλλά και των Αθηνών. Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά του Ιδρύματος ασκήθηκε και σωματική βία σε βάρος του Διοικητή. Χρησιμοποίησε δικηγόρους από Θεσσαλονίκη και αλλαχού, ενώ το Νοσοκομείο έχει Δικηγόρο, που τον πληρώνει το κράτος.

Το Νοσοκομείο προσελάμβανε Γιατρούς με μειωμένα προσόντα, χωρίς Διδακτορικά και έδιωχνε ανθρώπους με Διδακτορικά, με υποτροφίες στο εξωτερικό, με εξειδικεύσεις σε Ευρωπαϊκά κορυφαία Νοσοκομεία και με τεράστια εμπειρία. Ορισμένες από αυτές τις αποφάσεις ακυρώθηκαν ακόμη και από το Υπουργείο Υγείας του … ΣΥΡΙΖΑ …!

Επί των ημερών του έκλεισε η κλινική Ω.Ρ.Λ. και το Δερματολογικό δεν λειτουργεί. Ο προσανατολισμός του Διοικητή ήταν περισσότερο να προσληφθούν Γιατροί με … «Εξωτικές Ειδικότητες» και όχι Γιατροί με ειδικότητες πρώτης γραμμής.

Το Νοσοκομείο είναι ένα Ίδρυμα του πόνου και της ανάγκης και δεν μπορεί να γίνεται ούτε χοροδιδασκαλείο ούτε χώρος συγκεντρώσεων με πολιτική κατεύθυνση.

Αυτός είναι «ο Βίος και η Πολιτεία» του παραιτηθέντος Διοικητή του ΣΥΡΙΖΑ από το Γ.Ν. Τρικάλων.

Οι άνθρωποι, γενικά, πρώτα βλέπουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και μετά ακολουθεί η ιδεολογία.

Πάντως εμείς «μένουμε Τρίκαλα» ενώ για τους Συριζαίους ισχύει το «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia