Έλλη Τσιρογιάννη: Εθελοντισμός –Πηγή προσφοράς

Εθελοντισμός –Πηγή προσφοράς

Ο Εθελοντισμός είναι η φυσική και πηγαία θέληση της προσφοράς των ανθρώπων προς τον άνθρωπο, που  δεν στερεύει παρά μόνο απ΄τις δυστυχίες και από τον εγωϊσμό.Το φινάλε είναι πως θ’αξιοποιήσει κανείς το χρόνο του. Σήμερα οι περισσότεροι από εμάς, σπαταλούνε το χρόνο μας σαν μία βρύσει που έχει ξεχασθεί και το νερό της,πολύτιμο όσο ποτέ, αφήνεται να τρέξει στους δρόμους.

          Έτσι και μεις  αφήνουμε τους εαυτούς μας να χάνονται μέσα στη δύνη των ημερών, χωρίς ελπίδες και όνειρα, βρίσκοντας λύσεις σε εφήμερες χαρές και ποταπές συζητήσεις. Στην παλιά εποχή ο άνθρωπος σκότωναι για να φάει και διψούσε για ένα καλύτερο μέλλον.

      Τότε σκοτώναμε για να φάμε.Τώρα σκοτώνουμε συνειδήσεις, αξίες, ιδανικά, ζωές.

Όμως δεν  χάθηκαν  όλα.Τίποτε δεν τελείωσε. Υπάρχει ελπίδα. Γιατί από τα χαλάσματα πάντα κάτι καινούριο γεννιέται.  Γεννιέται  η ελπίδα και η Συμπαράσταση προς τον άνθρωπο.  Η χαρά που πηγάζει από το συναίσθημα που δοκιμάζει  να δίνει και να, μοιράζεται, είναι ίσως το μόνο αντίδοτο της μοναξιάς.Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που υποφέρουν από φτώχεια,ανημπορία, αρρώστιες, εγκατάλειψη . Ελάτε όλοι, ελάτε όλοι να συμπαρασταθούμε. Δεν μπορούν οι κραυγές πόνου των συνανθρώπων μας να συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στη δική μας ευημερία.

Ελάτε όλοι, πιάστε γερά τα χέρια

Με την Συμπαράστασή μας

να δώσουμε αυτό, που δικαιούνται  ολοι .      Α Γ Α Π Η

       Ο Εθελοντισμός σήμερα είναι πολυδιάστατος όσο ποτέ άλλοτε. Δεν σταματά στην προσφορά αγαθών-Πόρων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών ούτε στην προσφορά εθελοντικής εργασίας.Είναι σημαντικό ότι οι πολίτες που σήμερα οιοθετούν την εθελοντική προσφορά αίματος,ιστών και οργάνων σώματος συνεχώς αυξάνονται.Σας χρειαζόμαστε, για να βάλουμε ο καθένας το ‘’λιθαράκι του’’,  ώστε να υπάρχουν λιγότερα παιδιά τα οποία πεινάνε και ζητιανεύουν στους δρόμους μας, λιγότερες οικογένειες οι οποίες δυστυχούν,λιγότεροι αναξιοπαθούντες οι οποίοι υποφέρουν.

Βάλε και σύ-και συ το λιθαράκι σου.  Δώσε και συ- και συ το χέρι σου.     Ας   ενωθούμε όλοι μαζί.  Ας κάνουμε μια αλυσίδα.  Μέσα από την αλυσίδα να γεννηθεί η ‘’Συμπαράσταση’.

                                                                                     Καλές γιορτές

                                                                                       Έλλη Τσιρογιάννη

                                                                          Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia