Βαγγέλης Σαμαράς: “Να σηκώνεις ανάστημα. Να φωνάζεις παρών”

1) Τον πατέρα φαντάρου που σε λίγες ημέρες τελειώνει την θητεία του συνάντησα σήμερα και έκπληκτος τον άκουγα να κάνει δηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης ενώ την τελευταία φορά που τον είχα συναντήσει σε κατάστημα της πόλης (λίγο πριν ο γιος του πάρει μετάθεση για την …… παραμεθόριο Λάρισα ) ήταν σφοδρός υποστηρικτής του Καμμένου. Βρες πως αλλάζουν οι καιροί ! ! ! !

2) 45 ημέρες έμειναν μέχρι την ημέρα που οι συνταξιούχοι των 410 ευρώ θα χάσουν τα 12 ευρώ του ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα η σύνταξη τους να κατρακυλήσει στα 398 ευρώ και θα πληρώνουν στο ακέραιο την τιμή των φαρμάκων. Τιμημένα γηρατειά ….. έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

3) Ότι θα εφάρμοζε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έλεγε ο Μητσοτάκης τον Απρίλιο και το επανέλαβε τον Ιούνιο. Έγινε , τελικά ; Έφτασε 16 Νοεμβρίου.

4) Αύριο είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Της ελεύθερης έκφρασης. Είναι η ημέρα που βάζεις τον εαυτό σου απέναντι για να τον ρωτήσεις πόσες αντιστάσεις είχε σε αυτή την ζωή. Πόσους δύσκολους δρόμους επέλεξε και πόνεσε για αυτούς ενώ είχε την επιλογή του ωχαδερφισμού. Με πόσους μπόρεσε να συγκρουστεί για να δώσει χώρο στα όνειρα του να αναπνεύσουν. Να τον ρωτήσεις αν βρήκε το θάρρος να συμπορευτεί με αυτούς που στοιχηματικα είχαν χάσει με γκολ από τα αποδυτήρια αλλά μπήκε να παίξει και να ματώσει γιατί αυτή είναι η ομορφιά. Να σηκώνεις ανάστημα. Να φωνάζεις παρών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia