Δήμητρα Μπαντή: “Έξυπνη” πόλη και “έξυπνη” υπαιθρος

“Έξυπνη” πόλη και “έξυπνη” υπαιθρος

Σε μια εποχή διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, η ύπαιθρος καλείται να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της!

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της αυτό συνεπάγεται μια πολυλειτουργικότητα και πολυ- δραστηριότητα που δεν θα σχετίζεται μόνο με την αγροτική εργασία αλλά ,αντιθέτως , αυτή θα συνυπάρχει με άλλες μορφές που θα αποτελούν τα εχέγγυα για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, όπως ενασχόληση με τον πολιτισμό,το περιβάλλον, τον αγροτουρισμό!

Προς την κατεύθυνση αυτή η ύπαιθρος θα πρέπει να αναδείξει τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της και να δημιουργήσει την δική της τουριστική ταυτότητα, ώστε να κατορθώσει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες,ενώ απαραίτητη είναι και η βελτίωση του οδικού δικτύου για ασφαλέστερη και ευκολότερη μετακίνηση και πρόσβαση όλων!

Για την ανάπτυξη της υπαίθρου είναι ακόμη σημαντική η ύπαρξη τοπικών βιβλιοθηκών,οι οποίες θα παρέχουν μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στην γνώση και συγχρόνως θα αποτελούν κυψέλες δημιουργικότητας μέσα απο μια πληθώρα προγραμμάτων και δράσεων ,ενώ με την ψηφιοποίηση τοπικών αρχείων θα συμβάλουν στην διατήρηση της ιστορίας και της μνήμης της κοινότητας τους!

Η ” έξυπνη ” ύπαιθρος θα κατορθώσει να “συγκρατήσει” τους κατοίκους της από την μετακίνηση στα αστικά κέντρα και να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο στο σύνολο του !

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia