Δώσε και εμένα «PASS» μπάρμπα

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ «PASS» ΜΠΑΡΜΠΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία μέχρι το 2019 ήταν «αλλεργική»  στη λέξη επίδομα, πλέον επάξια μπορεί να φέρει τον τίτλο της  κυβέρνησης των επιδομάτων ή πιο κομψά και άριστα των «pass».

Επίδομα για το ρεύμα, επίδομα για τα καύσιμα, επίδομα για τα τρόφιμα, επίδομα για τους συνταξιούχους και όχι 13η σύνταξη και καμιά εικοσαριά ακόμη που φιγουράρουν στη λίστα επιδομάτων στο gov.gr.

Παριστάνει την «καλή» κυβέρνηση που βοηθά τους «κακόμοιρους», που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα θεμελιώδη, όπως τροφή, στέγη και θέρμανση. Φυσικά με τα δικά τους χρήματα, αυτά που προκύπτουν από τη δυσβάστακτη έμμεση φορολογία (ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης, κλπ.) και ότι περισσέψει από τις απ’ ευθείας αναθέσεις.

Βεβαίως αφού έχει διασφαλίσει πρώτα, ότι οι «ημέτεροι» επιχειρηματίες θα έχουν ροκανίσει το πενιχρό εισόδημα των πολιτών, αισχροκερδώντας, με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης.

Στην Καρδίτσα όμως το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Ξεκινήσαμε με τα «κομματικά» οχτάμηνα, σε νέα παιδιά που έχουν ανάγκη από δουλειά και τώρα φτάσαμε στα κουπόνια των super market για τρόφιμα!

Άνθρωποι, του κόμματος φυσικά, χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς σεβασμό για κανέναν και τίποτα, δημιουργούν λίστες συμπολιτών μας για να μοιράσουν κουπόνια τροφίμων, με την ευγενική χορηγία του πολιτικού/αφεντικού τους.

Εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσπραγία, που όλοι αντιμετωπίζουμε, σε μια κοινωνία που καταρρέει οικονομικά, αυτοί πουλώντας εκδούλευση και προσδοκίες, σαν τα παράσιτα, απομυζούν και το τελευταίο και πιο σπουδαίο ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Την αξιοπρέπεια !!!

Μοιράζουν κουπόνια στο όνομα αυτών, για τους οποίους η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια «μπίζνα» ή το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερες «offshore» μπίζνες. Αυτών που με τις πρακτικές, τους τακτικισμούς και την αδιαφορία τους οδηγούν την Καρδίτσα στην οριστική κατάρρευση, κοινωνικά, παραγωγικά και οικονομικά.

Έχουν μάλιστα εμφυσήσει την αρρωστημένη σκέψη τους στη νεολαία του κόμματός τους, η οποία τηλεφωνεί και μοιράζει βασιλόπιτες σε τοπικούς συλλόγους. Λες και τα κόμματα είναι «μαγαζιά» που μοιράζουν οφίτσια και κέρδη σε ημετέρους και όχι

ιδεολογικά σχήματα που επεξεργάζονται θέσεις και προτάσεις για τα προβλήματα τις κοινωνίας. Είναι αυτοί οι ίδιοι, που μετά γίνονται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και  εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες τους ποικιλοτρόπως!

Μέσα σε αυτό τον εσμό, η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα. Όχι γιατί «τον είδαμε και αυτόν και τώρα θα δούμε τους άλλους». Όχι γιατί «όλοι ίδιοι είναι και θα τους αλλάζουμε γιατί η εξουσία διαφθείρει».

Γιατί ως πολίτες, εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες, συνταξιούχοι δικαιούμαστε και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια.

Γιατί στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε όποιον έχει τη λαϊκή εντολή να ασκεί εξουσία. Γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή η εντολή είναι ευθύνη και όχι προνόμια.

Τέλος, γιατί αυτή η χώρα έδωσε μεγάλους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και την πρόοδο και πέρασαν από αυτήν προσωπικότητες όπως ο Λαμπράκης, ο Βελουχιώτης, ο Αντύπας, ο Καραϊσκάκης και άλλοι πολλοί, που μας δίδαξαν με τη ζωή τους  να κρατάμε το κεφάλι ψηλά!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia