Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Πέτρο Τεντολούρη.

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ!

Ονομάζομαι Πέτρος Τεντολούρης και ασχολούμαι ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια.( πέντε τετραετίες).
Παίρνω το θάρρος να σας στείλω αυτή την επιστολή, με την ευκαιρία της έλευσής σας στα Τρίκαλα, που έχει προγραμματιστεί για αυτό το σαββατοκύριακο.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε ένα έργο που στοιχειώνει την περιοχή μας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πρόκειται για την Εθνική οδό Τρικάλων- Άρτας, ένα έργο που ξεκίνησε να ενώσει την Ήπειρο με τη Θεσσαλία, αφού από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν το πιο σύντομο και ασφαλές πέρασμα.
Σχεδιάστηκε νομίζω την δεκαετία του ’20 και εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί. Το τελευταίο και δύσκολο κομμάτι του έργου είναι το τμήμα Γέφυρα Αλεξίου (Γαρδίκι)-Αρματολικό, μήκους 11 χιλιομέτρων περίπου που ακόμα και σήμερα εν έτη 2019 είναι χωματόδρομος.
Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων από φορείς και των Τρικάλων αλλά και της Ηπείρου, κατασκευάστηκαν κάποια Χιλιόμετρα του έργου αλλά δεν έγινε ποτέ η περιβόητη ένωση .
Είναι ένα έργο πνοής που θα βγάλει τον πανέμορφο ορεινό όγκο (Περτούλι- Ελάτη).κλπ. από την απομόνωση αλλά θα συνδέσει και όλον τον Νομό Τρικάλων καθώς η πρόσβαση είναι δυσχερής.
Η τελευταία μελέτη του έργου (4η νομίζω) βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ελπίζω να δείτε θετικά το έργο και να είστε εσείς ο Πρωθυπουργός που θα το ολοκληρώσει.
Μετά τιμής

Υ.γ. Γιά του λόγου το ασφαλές !!!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia