Ιστορία κτηνοτρόφων από την Ιωάννα Καρρά. (τα ζώα αντιδρούν…εμείς;)

Η άμελξη, το άρμεγμα, δεν είναι μια απλή διαδικασία… Γενικά η παραγωγή γάλακτος είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης λειτουργίας του “εργοστασίου” των γιδιών, των προβάτων, γενικά των θηλαστικών… Η αναφορά θα γίνεται στα γίδια για διευκόλυνση!!!
Όλη αυτή η “μαγική” διεργασία ξεκινάει όταν η γίδα δέχεται ένα ερέθισμα, που συνήθως είναι ο ήχος της αρμεκτικής μηχανής ή ακόμα και το μάζεμα στην στρούγκα… Πιο πριν το ερέθισμα το δέχεται απ το κατσίκι… Με το ερέθισμα, λοιπόν, προκαλείται έκκριση ωκυτοκίνης από τον εγκέφαλο, από τον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, μεταφέρεται με το αίμα στο μαστό, προκαλεί σύσπαση των αδενοκυψελίδων και εκροή του γάλακτος!! 
Μετά ερχόμαστε εμείς με τις μηχανές ή με τα χέρια και παίρνουμε αυτό το γάλα!! Προϋπόθεση για την εύρυθμη παραγωγή και ροή του γάλακτος είναι η ηρεμία του ζώου!
Στον άνθρωπο είναι τελείως διαφορετικά, ειδικά στις “ελληνικές φυλές”! Δεν υπάρχει κανένα ερέθισμα, καμία προειδοποίηση και φυσικά καθόλου ηρεμία! Το άρμεγμα ξεκινάει κατευθείαν και απότομα και δεν σταματάει αν δεν καταλήξει σε αφαίμαξη!! Ειδικά στη φυλή των φορολογούμενων… Όσο παράγεις τόσο αυξάνεται η αφαίμαξη!!
Οφείλεις να είσαι παραγωγικός, να δώσεις ώθηση στη χώρα σου, αλλά δίνοντας το αίμα σου σε αυτούς που τη “διοικούν”!!
Η κεντρική “εξουσία” είναι υπεύθυνη, αλλά οι υπόλοιποι, περιφερειακά, γιατί να μην ασκούν καμία πίεση;
Αυτή η εξάρτηση από το κόμμα και ο φόβος της απόρριψης… Δεν την καταλαβαίνω… Τα γίδια πάντως, αν νιώσουν πίεση κλωτσάνε και φεύγουν… Εμείς; Αντιδρούμε;
Καλημέρα Ελλάδα!!!
#ιστορία_κτηνοτρόφων — με τους Zoi Karra καιAthanasia Karra στην τοποθεσία Φάρμα Καρρά-Μανδράκη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia