Κώστας Κουτσονάσιος: «Η Κατερίνα Παπακώστα, ακυρώνει τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ»

Πολιτικό στοίχημα για τη Βουλευτή κα Κατερίνα Παπακώστα φαίνεται πως είναι η Εθνική οδός Τρικάλων – Άρτας, όπως κατέδειξε και στη πρόσφατη συνάντησή της με το Πρωθυπουργό όπου το συγκεκριμένο έργο ήταν πρώτο ιεραρχικά στη λίστα με τα αιτήματά της για το νομό.

Είναι γεγονός ότι η συγκοινωνιακή αυτή σύνδεση είναι ύψιστης αναπτυξιακής σημασίας για τα Τρίκαλα και τη Δυτ. Ελλάδα και έχει καθυστερήσει η υλοποίησή της δεκαετίες, ακόμη και με κωμικές αιτιολογήσεις περί βέτο του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ λόγω υποτίθεται της εύνοιας του για τη σύνδεση μέσω της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Μέτσοβο.

Σήμερα που λόγω μετέπειτα κακών χειρισμών η χάραξη του Ε-65 που εμπνεύστηκε ο πρώην Υφυπουργός κ. Νίκος Λέγκας άλλαξε και καταλήγει στο Κηπουρειό Γρεβενών αντί της Παναγίας, ο οδικός άξονας Τρίκαλα – Άρτα αποκτά ιδιαίτερη αξία για τη σύνδεση της Θεσσαλίας με την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.

Η προτεραιότητα που ορθώς δίδει η Τρικαλινή κοινοβουλευτικός για το συγκεκριμένο έργο καθώς και η θετική ανταπόκριση που φαίνεται ότι βρήκε στις εμπεριστατωμένες προτάσεις που κατέθεσε στο Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, προσδίδουν ελπίδες για άμεση ένταξη της αναπτυξιακής αυτής παρέμβασης σε κάποιο από τα επόμενα προγράμματα χρηματοδότησης.

Με αυτά και άλλα πολλά, βλέπω στο τέλος τους τοπικούς ψηφοθήρες που αποστρέφονται κάθε προσπάθεια υλοποίησης αναπτυξιακών υποδομών στο νομό και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ποια είναι στη πραγματικότητα η Εθνική οδός Τρικάλων – Άρτας, να κατηγορούν τη Κατερίνα Παπακώστα ότι με τις ενέργειες θα τρίζουν τα κόκαλα του ευπατρίδη Βλάχου πολιτικού.

Κώστας Κουτσονάσιος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia