Κώστας Πατέρας: «Τα ‘χουν…χαμένα…!»

<<ΤΑΧΟΥΝ…ΧΑΜΕΝΑ…!>>
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Τραγικές είναι οι καταστάσεις που ζουν καθημερινά οι πολίτες αυτής της χώρας. Καταστάσεις που λες και βγήκαν από την <<κόλαση>> του Δάντη.
Η ταχύτητα των εναλλασσομένων σκηνικών και η ποικιλία αυτών δημιουργούν ασφυξία στην κοινωνία και το ερώτημα είναι το <<που πάμε>>.
Έχουμε μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό προσωπικό κατώτερο των περιστάσεων και φυσικά ανίκανο να αντιμετωπίσει έναν <<ωκεανό>> προβλημάτων.
Άλλα περίμενε ο λαός, μετά τις εκλογές του 2019, και τελείως διαφορετικά πράγματα βομβαρδίζουν και καταστρέφουν το παρόν των πολιτών και το μέλλον της νέας γενιάς. 
Η κοινωνία ασφυκτιά και ο Μητσοτάκης παίζει στη σκακιέρα της πολιτικής, κάνοντας κινήσεις απελπισίας.
Δεν είναι μόνο όσα διαδραματίζονται στον πόλεμο της Ουκρανίας και όσα αιωρούνται για το μέλλον των λαών, αλλά είναι και όλα τα άλλα που γίνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Η Δεξιά της Αριστεράς κυβέρνηση του Μητσοτάκη, λόγω ανικανότητας, αντί να σκύψει στα προβλήματα των πολιτών, καβάλησε το… καλάμι της αυταρχικής εξουσίας, που είναι γενεσιουργός αιτία απελπιστικών καταστάσεων.
Ξαφνικά, αντί να πριμοδοτήσει την ελευθερία του Τύπου, βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, περνάει στη Βουλή μια <<ντροπολογία>> αντισυνταγματική, για να φιμώσει τον Τύπο.
Δε ρώτησε κανέναν. Δε συνεργάστηκε με τους δημοσιογράφους. Δε συμβουλεύτηκε την ΕΣΗΕΑ.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρασε άλλη <<ντροπολογία>> ώστε να μην μπορούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι και ταυτόχρονα κατάργησε το… πολυδιαφημισμένο πρόστιμο των 100 Ευρώ, που έβαλε με μεγάλη απερισκεψία, στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Πρόκειται να βάλει φόρο στους ολιγάρχες της Ενέργειας, αφού πρώτα ρήμαξαν, με τα πανάκριβα τιμολόγια τους, την αγορά και τα νοικοκυριά της χώρας.
Η ακρίβεια, όμως, θερίζει και ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος και ανίκανος να παρέμβει, για να σταματήσει η πρωτοφανής αισχροκέρδεια.
Τιμές… φωτιά στις πρώτες ύλες και γεωργοί, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες, εστίαση και καταναλωτές αργοπεθαίνουν.
Αδειάζουν τα ράφια των καταστημάτων και γεμίζουν οι αποθήκες των ολιγαρχών.
Τρομάζουν τα σενάρια για την Υγεία, την Οικονομία και για τον εθνικό επεκτατισμό των γειτόνων μας.
Αντί να άρουν τα μέτρα της αναστολής των υγειονομικών, ώστε να γεμίσουν τα νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτές και να λύσουν το πρόβλημα του ανθρωπίνου δυναμικού και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, οι κυβερνώντες αδιαφορούν εκδικητικά.
Η απεργία πείνας των υγειονομικών δείχνει το πρωτοφανές κατάντημα του ΕΣΥ.
Λίγο πριν χαθεί ο απόηχος της συναίνεσης Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι Τούρκοι άρχισαν να οργώνουν το Αιγαίο και να παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Οι απειλές κατά της χώρας μας είναι καθημερινές, αφού θέτουν ακόμα και θέμα μειονότητας στη Θράκη.
Η επίθεση των χάκερ στα απαρχαιωμένα συστήματα των ΕΛΤΑ και τα λύτρα που ζητούσαν αποδεικνύουν πως το κράτος δεν μπορεί να στηρίξει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. 
Είναι ευτύχημα που η δικαιοσύνη έσωσε τους συνταξιούχους της χώρας από τη μεγάλη κλοπή που έγινε σε βάρος τους από το κράτος.
Στην κυριολεξία… ΤΑΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ και γι’αυτό… αρμενίζουν στραβά.
Η τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή ήταν μια άλλη <<κοκορομαχία>> που οπωσδήποτε δείχνει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που μας κυβερνούν και στους πολίτες.
Την ίδια στιγμή ο ΟΟΑΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) διαπιστώνει όργιο διαφθοράς στην Ελλάδα.
Με όλα αυτά που γίνονται, τρέμουν την οργή των ψηφοφόρων αφού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Prorata το 82% των Ελλήνων αποδοκιμάζει… τα έργα και της ημέρες του Μητσοτάκη.
Οι τελευταίες 3 συναντήσεις του πλανητάρχη Μπάιντεν στην Ευρώπη δείχνουν το πόσο δυσκόλεψαν τα πράγματα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Κακός – κάκιστος ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξεκίνησε προσωπικά ο Πούτιν και τρομερά και απάνθρωπα όσα διαδραματίζονται εκεί.
Κανένας πόλεμος δεν λύνει προβλήματα. Απεναντίας δημιουργεί τεράστιες καταστροφές και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι <<οι ολιγάρχες της εξουσίας>> δε σέβονται τις ιδέες για Πατρίδα, για Ορθόδοξη πίστη και για Οικογένεια.
Πάντως, τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να τιμωρηθούν.

Η κοινωνία μας, πλέον, περιμένει να μάθει το πώς και το πότε θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή, για το πώς και πότε η ακρίβεια θα σταματήσει να εξαφανίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά και με ποιο τρόπο θα γίνουν όλα αυτά.
Με πληθωρισμό ίσως και πάνω από 8% και με μαύρη αγορά σε τρόφιμα και σε ενέργεια οι πολίτες έχασαν τον ύπνο τους.
Την ώρα που έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Ουκρανία κάποιοι κάνουν το ταμείο του πολέμου, ενώ ο Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λέγει πως <<είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία οι Ρώσσοι ολιγάρχες>>.
Δε μας είπε τίποτε γι’αυτό ούτε η Ευρώπη, ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η Αμερική. Σιωπούν επικίνδυνα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia