Κώστας Πατέρας: «Το πολιτικό αλαλούμ»


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Η ανθρώπινη ζωή είναι γεμάτη από εναλλαγές χαράς και λύπης. Η δεύτερη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επίγειας ύπαρξής μας.
Και να θελήσει κάποιος, σήμερα, να είναι αισιόδοξος και χαρούμενος, για ένα καλύτερο αύριο, δεν τον αφήνουν τα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνία.
Τίποτε δεν μένει κρυφό. Όλα γνωστοποιούνται.
Έτσι η Πολιτική, η Δικαιοσύνη, η Πανδημία και η Οικονομία δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η παρουσία και οι πράξεις των θεσμών και των προσώπων, που τους υπηρετούν.
Το πολιτικό αλαλούμ και το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ζωή αυτού του τόπου είναι γεγονός.
Δυστυχώς, η κοινωνία βλέπει την έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού και την αδυναμία του υπάρχοντος να διαχειρισθεί αποτελεσματικά τα προβλήματα της.
Τα Αρχηγικά κόμματα μαζί με την Οικογενειοκρατία και την Διαφθορά είναι υπεύθυνα για το κατάντημα της Πατρίδας μας.
Την Πατρίδα μας, την οποία μετά από μία δεκαετή συνεχόμενη οικονομική κρίση συμπεριλαμβανομένων και των μνημονίων, την χτύπησε και ο επάρατος Κορονοϊός.
Λαθεμένες στρατηγικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανορθόδοξοι προγραμματισμοί και πρωτοφανής εγωϊσμός έφεραν την χώρα στην χειρότερη επιδημιολογική κατάσταση.
Είμαστε … πρωταθλητές στους θανάτους από κορονοϊό ξεπερνώντας κατά πολύ χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, με πολλαπλάσιο πληθυσμό.
Ακόμα και οι Ινδίες με πληθυσμό 1,38 δισεκατομμύρια έχει, αναλογικά, μικρότερο αριθμό θανάτων.
Κάτι δεν πάει καλά στο σάπιο σύστημα του ΕΣΥ και όχι μόνον.
Οι Κυβερνώντες μάς έκαναν πλύση εγκεφάλου με τις δόσεις του εμβολίου και την διάρκεια της ανοσίας και μας έλεγαν ψέματα.
Αφού κάναμε τις δύο πρώτες δόσεις, μας διαβεβαίωναν πως η ανοσία θα κρατήσει 9 μήνες, μετά έπεσαν στους 6 μήνες και τώρα ομιλούν για 3 μήνες, την ώρα που ήδη κάναμε και την «Αναμνηστική» 3η δόση.
Τώρα ο Μπουρλά της Φάϊζερ μιλάει και για 4η δόση και έχει ο Θεός …!
Φαίνεται πως τα ΛΕΦΤΑ είναι ΠΟΛΛΑ …!
Μαζί με τα ΧΑΛΙΑ της Υγείας έχουμε και τα ΧΑΛΙΑ στο μεγαλύτερο ηθικό αγαθό μιάς κοινωνίας που είναι η Δικαιοσύνη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Η Τρίτη εξουσία, η Δικαστική, νοσεί βαριά και δυστυχώς είναι πλέον εμφανές ότι οι αποφάσεις της χειραγωγούνται, κατά βάση, από την Πρώτη εξουσία, την Εκτελεστική.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έλεγαν, πως είναι νόμιμα τα επαχθή και άδικα μέτρα των Μνημονίων καθώς και οι αντίστοιχες που αφορούν τον Κορονοϊό και το εμβόλιο, τα λένε όλα.
Κατακεραυνώθηκαν οι πολίτες από την συγγνώμην του Αντιπροέδρου του ΣτΕ για παράνομες ενέργειες.
Αξίζει να αναφερθεί πως, ο Ανώτατος αυτός Δικαστικός Λειτουργός ήταν επιλογή του Μητσοτάκη και συνεργάτης της Σακελλαροπούλου.
Λίγοι θυμούνται την φράση του Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ότι «Μηδέν περί πλείονος ποιού προ του Δικαίου» δηλαδή «Να φροντίζεις περισσότερο για το δίκαιο απ’ οτιδήποτε άλλο».
Αλλά επίσης και την φράση της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ««Μακάριοι οἱ Πεινώντες και Διψώντες την Δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται» (Ματθαίου Ε΄ 6).
Στην Αμερική και στην Ευρώπη καταδικάζονται Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί για κατάχρηση Εξουσίας και για Διαφθορά, όπως έγινε πρόσφατα στην Γαλλία.
Στην Ελλάδα, όμως, ψηφίζουν νόμους που ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ Πολιτικούς, Λοιμωξιολόγους, Τραπεζίτες και Μεγαλοκαρχαρίες.
Μέσα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση ή καλύτερα στον φαύλο κύκλο, όπου ξεφύτρωσαν και οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», έγινε μία έρευνα από την Κάπα Research που αφορά την άποψη των Ελλήνων για την Πολιτική, τα Κόμματα, την Προεδρία της Δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη, την Εκκλησία και τα ΜΜΕ.
Μόνον το 15% στηρίζει και εμπιστεύεται αυτούς τους θεσμούς. Το 85% τους αποδοκιμάζει γιατί μυρίζουν σαπίλα.
Κι όμως, αυτή η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που έγινε τον Σεπτέμβριο, πνίγηκε από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ.
Μετά απ’ όλα αυτά, δεκάδες πρώην Υπουργοί και Βουλευτές της ΝΔ και εκατοντάδες στελέχη αποστασιοποιούνται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία κατηγορούν για κακή διαχείριση των προβλημάτων αλλά και για απομάκρυνση του Μητσοτάκη από τις Ιδρυτικές Αρχές της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Έτσι δημιουργούν ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.
Η κατρακύλα συνεχίζεται και η πρωτοφανής, στα Πολιτικά και Εκκλησιαστικά χρονικά, παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο, για την Πανδημία, δείχνει πως η χώρα είναι κοντά στην Ώρα Μηδέν …!

Την Πανδημία πρέπει να την αντιμετωπίσει η Ιατρική Επιστήμη και όχι τα άσχετα παπαγαλάκια της Πολιτικής και οι καλοθελητές της Εκκλησίας.
Η Εκκλησία έχει ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ και ΕΡΓΟ και δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να γίνει … δεκανίκι στα εγκληματικά λάθη του Μητσοτάκη για την Πανδημία.
Δυστυχώς, η πτωτική πορεία της Κυβέρνησης είναι συνεχής και μη αναστρέψιμη.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την Εξουσία λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμωρηθεί για τα Καμένα, τις Πλημμυρικές καταστροφές και τον χειρισμό της Πανδημίας.
Το πλήρωμα του χρόνου είναι κοντά … και τα όργανα … άρχισαν …!
Ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου να καθιερωθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, ώστε να λειτουργήσει η χώρα σωστά …

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia